Fantoma TURNĂTORULUI-ȘEF la DNA Bacău, bântuie prin Neamț. Level 1 – doar salopeta cu logo-ul firmelor celui care i-a înfundat pe Berca, Stavarache, Apostol…

„Fantoma Turnătorului-șef la DNA Bacău” – acesta a fost mesajul primit aseară la Vestea, de la un coleg de breaslă care ne-a remis imaginea alăturată (decupată, din ce am înțeles, dintr-o fotografie mai amplă, de la o lucrare abia începută în Neamț, imagine promovată pe facebook chiar de un primar din Neamț).

Explicația dată de colegul jurnalist este una cât se poate de întemeiată: logo-ul scris cu alb pe salopeta albastră face trimitere la 3 firme care aparțin unui milionar băcăuan (cam analfabet funcțional când vine vorba de scris, o să vedeți mai jos) care este cunoscut nu doar în județul lui, Bacău, ci în toată România drept „turnătorul șef de la DNA Bacău”.

Numele controversatului este Viorel Rusu și printre cei anchetați sau chiar arestați în urma denunțurilor lui se numără Gabriel Berca (fost senator, fost Ministru de Interne), Romeo Stavarache (fost primar de Bacău), Constantin Apostol (fost director ADR Nord-Est), Mihai Banu (fost deputat) etc.

Iar relația strânsă pe care Viorel Rusu (fost șofer la Poliția Bacău) o are cu DNA Bacău suportă și coincidența fericită prin care fix 2 firme ale acestuia (primele două de pe salopetă) au câștigat contractul prin care este modernizat viitorul sediu al DNA Bacău.

Ca orice om de afaceri, acest constructor-denunțător își are și propriile necazuri judiciare. Și nu e vorba doar de procese și plângeri în care este acuzat că a luat prin fraudă o firmă (sub forma unui împrumut nereturnat – oops, seamănă cu ceva care a avut loc și la Neamț, vedeți tot mai jos…) ci a fost chiar reținut și apoi arestat la domiciliu într-o cauză absolut spumoasă: e judecat că s-a făcut proprietar prin fraudă peste niște apartamente ale Poliției Bacău pe care le-a și vândut. Evident că acest dosar nu a fost intrumentat de DNA (deși fuseseră sesizați și procurorii respectivi) ci de Parchetul Curții de Apel Bacău care nu s-a lăsat impresionat de CV-ul oficial de „sifon DNA”.

Fost unul din sponsorii generoși ai PDL Bacău, Viorel Rusu a schimbat barca când s-a schimbat Puterea în România: a început să-i toarne la foc automat pe cei de la PDL și PNL și să-i iubească pe cei de la PSD care i-au plătit facturile restante (era prin 2015 când PSD nu începuse lupta cu binomul DNA-SRI).

Ca să mai amintim una din faptele de glorie ale acestui Viorel Rusu (la finele articolului publicăm pentru cei care doresc o repriză de studiu mai multe linkuri spre articole absolut elocvente), este vorba de același personaj al cărui nume este legat de scandalul „Gaz – Împrumut – Pădurea de la Ceahlău”. În urmă cu ceva ani, mai mulți primari din Neamț au pus botul (scuze pentru expresia neacademică) la ideea că un ONG american ar finanța cu câteva milioane de dolari o investiție de aducțiune gaz metan în zonă, comunele urmând să plătească doar documentația tehnică ce costa DOAR 130.000 de dolari. Majoritatea primarilor au fost totuși reticenți sau nu au avut de unde să scoată banii, dar fostul primar de Ceahlău, Costică Șchiopu a acceptat să împrumute acești bani de la „generosul” Viorel Rusu, garantând împrumutul cu pădurea comunei. Evident că ONG-ul americănesc și-a luat banii, finanțarea nu a venit iar Rusu a executat gajul, licitația pentru masa lemnoasă fiind apoi câștigată de Rustrans (prima firmă de pe salopetă).

Acum, dacă ne-am lămurit cine e patronul acestor firme, mai facem mențiunea că salopeta a fost fotografiată la o lucrare a Primăriei Borlești. Prin poze apare și primarul Vasile Puică care, când a auzit despre ce e vorba, probabil că a stuchit mai întâi în sân dar apoi a explicat că firmele din Bacău nu au nicio treabă cu lucrarea din comuna lui. „La noi lucrează firme serioase din Neamț, e o asociere. Probabil vreun muncitor are salopeta aia cine știe de unde…”, a spus Puică pentru Vestea.

Și probabil declarația primarului a fost una a unui om cu sufletul ușurat pentru că Rusu are un pomelnic mult mai lung de victime turnate la DNA (numai nume de prim rang, în timp ce pe ăștia mai mărunți, gen primari etc îi reclama juristul milionarului de la Bacău).

Lectură spre studiu despre opera „Sesizări și turnătorii marca Liviu Rusu”

Fost ministru, denuntat de afaceristul cercetat în afacerea „Gaz pe Valea Muntelui“
Dezvăluiri explozive despre farsa DNA în dosarul fostului ministru de interne Gabriel Berca
Fostul ministru Berca, arestat. STENOGRAME: „Tre’ să-i aduni pe toţi şi-i bagi la puşcărie pe toţi! Nu există deputat care să nu fi fost sponsorizat!“
Un cunoscut om de afaceri, denunțător în mai multe dosare de corupție, a fost reținut de procurori
Războiul turnătorilor. Denunțătorii lui Stravarache se bat pe contractele Primăriei Bacău
Omul de afaceri Viorel Rusu, retinut de procurorii de la Parchetul Curtii de Apel Bacau – UPDATE

Pentru politicienii (primari, deputati, senatori, șefi CJ) care nu realizează pericolul nu doar al unei lucrări ci a unei simple cafele băute cu un un astfel de „sifon” de serviciu, recomandăm o analiză complexă realizată pe cazul Berca de Ion Cristoiu, un articol în care sunt punctate și valențele de provocator ale lui Viorel  Rusu, care mergea „cablat” la o întâlnire cu un personaj pe care îl provoca să spună ceva compromițător despre o altă persoană. Același Viorel  Rusu declara procurorilor că s-ar fi întâlnit cu Berca „într-un hotel din București, nu-i știu acum numele”… Cititi și vă cruciți:

Cum l-a executat pe Gabriel Berca Mafia transpartinică din DNA

Iar dacă vreți să vedeți care sunt denunțurile pe baza cărora un om poate fi condamnat, priviți mai jos:

Oricum, dincolo de faza tragi-comică cu salopeta de la Borlești cu logourile firmelor acestui milionar-analfabet-sifon, cert este că numai în România se poate întâmpla să renovezi un sediu al unui Parchet (DNA) în timp ce ești acuzat și judecat pentru că ai furat apartamentele Poliției din blocul pe care, de asemenea, îl renovai. Oricum, cei de la DNA Bacău ar trebui să verifice zilnic dacă clădirea încredințată prietenului lor mai există și nu a fost deja înstrăinată. Sau „rasă”, ca pădurea de la Ceahlău…

Daniel VINCA

Comentarii Facebook

One thought on “Fantoma TURNĂTORULUI-ȘEF la DNA Bacău, bântuie prin Neamț. Level 1 – doar salopeta cu logo-ul firmelor celui care i-a înfundat pe Berca, Stavarache, Apostol…

  1. Asa este, d-le Vinca, sistemul securisto-mafiot a bagat in puscarie si multi oameni nevinovati , cu complicitatea unor nemernici ca acest Rusu.Daca in cazul deputatului Banu ar fi ceva motive de condamnare, Stavarache, Berca si Apostol au fost condamnati pe nedrept!!!Li s-au distrus carierele si vietile fiindca au fost incomozi la un moment dat..

Lasă un răspuns