Fanii #Rezist din Neamţ, chemaţi la protest sub steagurile Lesby-Gay!

<<SAMBATA 20 IAN. ORA 18..IESIM SI NOI DIN NEAMT LA CONSILIUL JUDETEAN? SA STRIGAM PSDului CEIA CE MERITA?>>

Mesajul de mai sus, de stârnire a unui protest de tip #rezist la Piatra Neamţ, a adunat în vreo 11 ore 130 de aprecieri. Dincolo de gramatica deficitară (parcă votanţii PSD erau catalogaţi drept analfabeţi – vezi cuvântul „ceia”), mai interesante sunt steagurile din template-ul ales pentru mesaj, simboluri pe care şi un copil de 10 ani care stă pe internet ştiu că au o anume semnificaţie.

ROGVAIV-ul este, oficial, logo-ul minorităţilor sexuale şi ale celor care susţin diversitatea sexuală şi drepturile acestor minorităţi (inclusiv la casătorie şi la înfierea copiilor de către astfel de familii.

Ce legătură ar putea exista între un astfel de protest şi aspiraţiile minorităţilor sexuale nu a reuşit să spună familia care a postat respectivul anunţ (este vorba de un cont „doi în unu”), deşi mai mulţi facebook-işti au atras atenţia asupra acestui detaliu. Aşa că rămâne dilema dacă va fi un minting #rezist cu rezonanţă LGBT sau o manifestare lesby-gay cu indluenţe #rezist. Sau de o manifestare „doi în unu”, anti-PSD şi pro-LGBT…

Publicăm mai jos nedumerirea şi apoi explicaţia manifestate de unul dintre internauţi:

Adrian Vicko De ce ai pus steagul gay-lor și lezbiencilor aici??
Adrian Vicko Steagul în 6 culori, culorile curcubeului – dar fără Indigo, este, din 1970, steagul reprezentativ pentru comunitatea LGBTQ (Înainte LGBT, sau și mai înainte LGB), adică cel puțin ei și l-au asumat. Inițialele vin de la „Lesbian”, „Gay”, „Bisexual”, „Transgender” și „Queer”. (În unele „studii” mai recente, lista era mult mai „încăpătoare”, mai mult de 30. La ce s-or fi referind restul – nici nu vreau să aflu)
Sursă: „The rainbow flag, commonly known as the gay pride flag or LGBT pride flag, is a symbol of lesbian, gay, bisexual, and transgender (LGBT) pride and LGBT social movements.” (Wikipedia: Rainbow flag (LGBT movement) / Wikipedia: LGBT)

V.N.

Comentarii Facebook

One thought on “Fanii #Rezist din Neamţ, chemaţi la protest sub steagurile Lesby-Gay!

  1. Fake news. Fake news. Fake news.
    Cum puteți să luați de buna orice postare de pe internet a unui nebun care vrea să râdă și să discrediteze protestele? Greseala gramaticală e intenționat plasată acolo. Și să faceți o știre din asta.
    Sunteți chiar atât de disperați? Ați vrea voi să fie așa reduși mintal cei ce protestează și să îi puteți voi manipula ușor.

Lasă un răspuns