Family Affairs pe scena TT

Cea de-a cincea zi a Festivalului de Teatru „Pledez pentru tine(ri)” derulat la Piatra Neamț vă aduce, cu începere de la ora 19.00, piesa „Familly Affairs”, o satiră care își propune să ia în răspăr toate tabu-urile. Piesa este pusă în scenă de actorii Teatrului Odeon din București. Cu două ore înainte, respectiv de la ora 17.00, Rotonda Teatrului Tineretului va găzdui lansarea cărții „Luna Zadar”, scrisă de Adrian Alui Gheorghe.
Așadar, se anunță o seară extrem de plăcută, un regal destinat iubitorilor culturii în general și împătimiților de teatru și iubitorilor de carte în special.

Marţi, 8 noiembrie 2016, ora 17.00, Sala Rotondă
Adrian Alui Gheorghe, Luna Zadar, Editura Cartea Românească, 2016

Luna Zadar este romanul unui rebel fără cauză care trăieşte într-o lume – azil, fără limite, globalizată. (…) Sub semnul unui Kafka superstar, nişte specialişti ai nimicului dau o şansă vieţii aflând un antidot în ficţiunile spontane, care se substituie realităţii. De la arhivele Securităţii la fauna interlopă iugoslavă, din oglinzile expatriatului la cele ale fiului pornit în căutarea tatălui, nimic nu pregăteşte decisiv sensul unei vieţi. Poate doar un cântec talisman ce sparge zidurile identitare şi care spune că tristeţea e tămăduitoare. Adrian Alui Gheorghe scrie despre şi pentru cei ce trăiesc boala fericirii nu mai departe de convenţia amăgitoare ce-o defineşte.” (Marius Miheţ)

  • Prezintă: Adrian Alui Gheorghe, Cristian Livescu, Emil Nicolae, Adrian G. Romila.
  • Lectură în interpretarea actorilor TT: Nora Covali și Emanuel Becheru.

Teatrul Odeon Bucureşti
Marţi, 8 noiembrie 2016, ora 19.00, Sala Mare, durata: 2h 20 min, +16

 FAMILY AFFAIRS
de Rosa Liksom
Traducerea: Doru Mareș

Distribuţia:
Nina: Cezar Antal
Jaana: Antoaneta Zaharia
Reiska: Marius Damian
Mohaci: Pavel Bartoș
Mika: Vlad Bîrzanu
Isadora: Ruxandra Maniu
Tina: Nicoleta Lefter
Buni: Virginia Rogin
Fernando: Mihai Smarandache
Sexygenara: Rodica Mandache
Un poștaș: Dan Iosif
Un client: Nicu Coman

Un spectacol de Radu Afrim
Decorul: Tudor Prodan
Costumele: Cosmin Florea

Family Affairs este teatru trash autentic şi spumos, o operă junk, care ia în răspăr toate tabu-urile. Tratând despre drepturile animalelor, schimbările climatice, economia bazată pe o piaţă insaţiabilă, mişcarea de eliberare a bărbaţilor exploataţi de soţii şi de copii, Family Affairs este o satiră contemporană originală, rar întâlnită pe scenele noastre.
Vă aşteptăm la o comedie politic incorectă, realizată în maniera inconfundabilă a lui Radu Afrim.
Spectacol invitat în afara concursului

Alex SÎRBU

 

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns