Familiile victimelor accidentului de la Viişoara au primit bani de la Guvern! Câte 10.000 lei pentru fiecare familie…

Familiile celor 8 nemţeni decedaţi în cumplitul accident auto de la Viişoara au primit astăzi banii special alocaţi de către guvernul României. Este vorba de un ajutor financiar în cuantum de 10.000 de lei pentru fiecare familie în parte. 

Reamintim că în accidentul din 5 aprilie au murit 9 oameni, din care 8 erau din judeţul Neamţ (dou[ familii cu câte 2 decedaţi). Ajutoarele financiare au fost aprobate în şedinţa de Guvern din 24 mai.

“Un număr de 6 familii din județul Neamț se află în situație de necesitate ca urmare a decesului membrilor din familie în urma unui grav accident rutier produs în noaptea de miercuri spre joi, 5 aprilie 2018. Un microbuz în care se aflau zece persoane a căzut în râul Bistriţa, în zona localităţii Viişoara din judeţul Neamţ, accidentul soldându-se cu moartea a nouă persoane, existând un singur supraviețuitor. Familiile respective sunt familii foarte sărace, beneficiari de ajutor social și se află în extremă dificultate ca urmare a cheltuielilor pentru înmormântarea victimelor decedate, motiv pentru care se propune sprijinirea fiecărei familii în parte cu un ajutor de urgență în valoare de 10.000 lei, suma totală pentru cele 6 familii fiind de 60.000 lei”, se arată în nota de fundamentare a proiectului de hotărâre de Guvern.

D.V.

Comentarii Facebook

One thought on “Familiile victimelor accidentului de la Viişoara au primit bani de la Guvern! Câte 10.000 lei pentru fiecare familie…

  1. Dar, pentru ce?!Oricum , conform legii, se acorda un ajutor de inmormantare de cca 4000 de lei..De ce sa plateasca statul inconstienta unor cetateni care au acceptat si sa lucreze la negru, si sa circule cu un vehicul neautorizat pentru transportul de persoane!Inteleg latura umanitara, dar nu asta era modalitatea .mai bine faceau ceva pentru copiii decedatilor..

Lasă un răspuns