Familia cu 13 copii premiată de Mitropolitul Teofan este din Roznov

familie

Momentul de intensitate maximă a Sărbătoririi Sfintei Parascheva la Mitropolia din Iaşi a fost, în acest an, premierea unei familii nemţene care a dus pe lume… 13 copii. Da, 13 prunci, cel mai mic de 3 ani, cei mai mari studenţi sau care au absolvit deja facultăţi cu diverse specializări.

Mitropolitul Teofan a subliniat că acest moment se încadrează, ca simbolistică, în prăznuirea de către Biserica Ortodoxă a martirilor din familia Brâncoveanu. Iar din întreaga Moldovă, cei urcaţi pe scenă au fost roznovenii Georgeta şi Nicolae Popa şi cei 13 copii ai lor.

Mitropolitul Teofan a subliniat şi faptul că această familie de nemţeni este un exemplu pentru alţii, copiii fiind crescuţi cu frica lui Dumnezeu, fiind purtaţi la şcoli şi având şi rezultate pe măsură.

Iar în faţa a zeci de mii de pelerini, veniţi la Iaşi din toate colţurile ţării sau ale lumii, Mitropolitul Teofan a prezentat pe fiecare copil, spunându-le numele, vârsta, clasa şi şcoala urmată. A fost un moment unic şi, cum rar se întâmplă la o slujbă bisericească, mulţimea a izbucnit în aplauze…

Toţi membrii familiei Popa au primit daruri din partea Mitropolitului iar părinţii au primit disctincţii din partea Bisericii ortodoxe conferite prin decret patriarhal.

Cel mai mic copil are 3 ani. Fata cea mai mare este căsătorită, are deja doi copii. O familie frumoasă din Neamţ, din Roznov. O familie care merită, cu prisosinţă, cuvântul RESPECT!

D. VINCA

 

 

 

One thought on “Familia cu 13 copii premiată de Mitropolitul Teofan este din Roznov

Lasă un răspuns