Fake-spitalul de la Lețcani urmează a fi dezmembrat! „Luăm 10 paturi complet echipate pentru Spitalul Neamț”

Urmele afacerii dubioase dintre CJ-urile de l Iași și Neamț cu firma turcească ce a livrat fake-spitalul de la Lețcani încept să fie șterse, una din variantele de lucru fiind dezmembrarea așa-zisului spital.

Presa ieșeană a tot publicat știri care anunțau diverse ipoteze în acest sens iar o declarație recentă dată de Alexandru Filimon (managerul Spitalului Județean Neamț) publicației Mesagerul cu privire la operaționalizarea Secției ATI construită de Asociația Dăruiește Viața confirmă, indirect dar clar, că începe această dezmembrare.

„Am primit înștiințare de la conducerea Euronest și marți va pleca un reprezentant de la noi la Lețcani pentru a verifica și recepționa cele 10 paturi ATI pentru noul modular ATI. Transportul echipamentelor va fi asigurat de ISU Neamț, am luat deja legătura cu domnul colonel Mihai Mitrea”, spune managerul Filimon.
Practic, prin operaționalizarea acestei ATI-ului din curtea Spitalului Județean se dorește ca acesată secție să poată deservi pacienții Covid pentru ca paturile ATI din interiorul spitalului să deservească pacienții cu alte patologii (atunci când spitalul nu va trata doar COVID, așa cum se întâmplă acum).

Rezumând, avem un ONG care face un ATI în curtea spitalului județean (cu bani privați, din donații), unele aparate vor fi cumpărate cu bani din alte donații și vin și aceste 10 paturi de la Lețcani.
Nu e rău că aceste paturi vin de la Lețcani unde oricum toată investiția e trasă pe linie moartă după ce mai multe instituții ale statului au spus că acolo este o investiție total neconformă. Dar nu era mai bine oare ca acei 3,2 milioane de euro, dați de la bugetul județului Neamț pentru panarama de la Lețcani să fi fost alocați din start și direct pentru problemele de sănătate aici, la Neamț?

Daniel Vinca
surse foto – bzi, vestea

 

One thought on “Fake-spitalul de la Lețcani urmează a fi dezmembrat! „Luăm 10 paturi complet echipate pentru Spitalul Neamț”

  1. NU mai ocoliti realitatea,un procent urias din banii aia s-au intors in buzunarele lui Arsene. Daca i s-ar controla finantele lui si ale amicilor lui,am avea un soc urias. Sa nu fim naivi!!!

Lasă un răspuns