Fabrica de zvonuri Arsene, în disperarea (ne)facerii majorității la CJ: „Se clatină Cozmanciuc?”

E patimă mare prin ambele tabere/alianțe care se creionează pentru viitoarea Guvernare a binomului CJ Neamț/Primăria Piatra Neamț și din recuzita unora nu putea lipsi arma „încearcă să-l ții ocupat pe adversar”.

Evident, strategia nu e una nouă pentru susținătorii lui Ionel Arsene (aflat în risc suprem de a nu avea majoritate la CJ ba, mai mult, cei doi vicepreședinți să nu fie cei „pohtiți” de el), astfel că în următoarele zile, de pe pretinse siteuri de știri, pagini anonimoase, bloguri afiliate sub același steag vor țâșni subiecte inventate care să-i streseze pe liderii de la PNL, USR-Plus, Pro România, PMP. Vizați vor fi probabil Mugur Cozmanciuc, Eugen Țapu, Andrei Carabelea, Florin Zaharia, Marius Irimia, Liviu Harbuz, Mădălina Ciubotaru, Bogdan Gavrilescu etc.

De marți dimineața s-a slobozit zvon cu Cozmanciuc: „Gata, îl schimbă. O să vedeți că îl schimbă. În 1-2 zile, în câteva zile…”. Pe Cozmanciuc „îl tot schimbă” de vreo 6 ani, de când a venit de la Iași și a preluat organizația județeană PNL care – scuzați! – era o circotecă. De câte ori PNL Neamț scoate un rezultat mai bun decât precedentul, e aruncat pe piață zvonul cu „schimbarea” lui. Presa serioasă s-a lămurit, s-au plictisit chiar și amicii ba chiar și dușmanii lui (care mai speră!)…
Dar e bun zvonul, în strategia unora, că poate genera stres sau ocupare inutilă a timpului pentru cel vizat: îl mai întreabă presa (încă o dată!), îl mai sună colegii de partid cu mai puțină experiență („Vai, șefu’, chiar așa!”), îl sună chiar și ipocriții din partid care s-ar bucura să fie adevărat…

Zvonul a fost lansat de marți dimineață (poate de luni noaptea), că tot anunțase PNL conferință de presă pentru ziua respectivă, la prânz…
Și el va fi rostogolit, că acesta e scopul unui fake-news! Chiar de cei care altfel se plâng, cu maximă ipocrizie, cum e cu știrile false.
Va fi rostogolit fix până la ședința de constituire a CJ Neamț și stabilirea vicepreședinților, că aceasta e miza adevărată, nu durerea pentru viața de partid a PNL Neamț…

Va fi rostogolit în mesaje private, în postări și comentarii pe facebook, pe bloguri obscure.
Mai sus e un model tipic: un titlu cu semnul întrebării (adică „nu știu sigur dar arunc cu rahat în ventilator”) și un text (dacă e) la care nu poți ajunge decât cu… parolă. Epic și tipic!

Dar linkul respectiv va fi postat pe facebook de diverși. Și dat share la greu. Și comentat. Impactul nu e egal cu clickul spre blog, dar ăsta e scopul: să vadă cât mai mulți „titlul nașpa cu Cozmanciuc”. La cum e nivelul de educație (dovedit și cu testele PISA și de muuulte comentarii de pe facebook), câți vor sesiza că e vorba, totuși, de un semn de întrebare pus șmecherește?

În loc de concluzie, scriu și eu o propoziție cu semnul întrebării: există vreo legătură între blogul respectiv și „mogulii” de la siteurile numite  „ale lui Arsene”?

Daniel Vinca

 

Lasă un răspuns