Extremistul Borboly Csaba proclamă încă o victorie a Ținutului Secuiesc! Prima instanță mută Cheile Bicazului din Neamț în Harghita!

Un lider recunoscut și tolerat chiar și de statul român a ceea ce simbolizează extremismul maghiar în România, Borboly Csaba (președintele Consiliului Județean Harghita) proclamă o nouă victorie – girată de prima instanță de judecată – a conceptului de Ținut Secuiesc. Csaba se referă la sentința dată de Tribunalul Prahova în procesul intentat de UAT Gheorghieni (județul Harghita) pentru redesenarea graniței în detrimentul comunei Bicaz Chei (Neamț), prin care magistrații au dat satisfacție pretențiilor administrației ungurești.

„Am cîştigat! După aproape 10 ani de litigii, se soluţionează o dispută la graniţă. strîmtorii Békás (Cheile Bicazului, n.r.) de către judeţul Neamţ nu a fost tolerată de Consiliul judeţean Harghita“, a susţinut şeful CJ Harghita printr-o postare (video) din Facebook, şi pe blogul său, după cum anunță Monitorul de Neamt. (click pentru detalii)

„Anulează procesul-verbal avînd ca obiect stabilirea traseului hotarului administrativ, emis în anul 1998. Stabileşte linia de hotar dintre teritoriul administrativ al oraşului Gheorgheni şi teritoriul administrativ al comunei Bicaz-Chei, astfel: DN 12 Gheorgheni (DN 1) – Lacul Roşu – limita Jud. Neamţ 0 + 000 32 +32,000 Km., conform Hotărîrii nr. 540/2000 din 22/06/2000“, spune sentinta respectivă.

Csaba tranforma această sentinta (care poate fi atacata cu apel) intr-o motivare suplimentară a extremismului anti-românesc. „În final, el le cere harghitenilor să susţină eforturile instituţiei pe care o conduce pentru a se impune şi în disputa cu judeţul Bacău pentru cimitirul de la Valea Uzului. Încurajat de decizia magistraţilor de la Tribunalul Prahova, Borboly Csaba susţine răspicat că s-a făcut dreptate, iar Cheile Bicazului aparţin, în totalitate de judeţul Harghita: adică, de la Gheorgheni mergînd spre Neamţ pe o distanţă de 32 de kilometri, trecînd prin staţiunea Lacu Roşu, şi coborînd serpentinele spre comuna Bicaz Chei”, punctează Monitorul.

Daniel Vinca

2 thoughts on “Extremistul Borboly Csaba proclamă încă o victorie a Ținutului Secuiesc! Prima instanță mută Cheile Bicazului din Neamț în Harghita!

  1. Pai atunci sa se numeasca Cheile Harghitei dar mai intai maghiarii sa-si faca drumurile ca sunt praf si Lacu Rosu e varza .

Lasă un răspuns