EXPLOZIV, la Apaserv: Presiuni pentru demiterea lui Dughir, presiuni pentru contracte de lucrări! În vizor: „Actuala conducere a CJ!”

dsc_3488Reacţia CA Apaserv la strategia de revocare pentru care au primit mandat cei doi consilieri PSD din CJ (care fac parte din AGA) a fost previzibilă (ca reacţie) dar depăşeşte orice aşteptări (ca intensitate a unor adevăruri devoalate): într-o conferinţă de presă (deschisă de Vasile Dăscălescu, preşedinte CA şi de membrii Gelu Moldovanu, Radu Monda şi Cătălin Dughir) s-a vorbit despre ingerinţa abuzivă a factorului politic, despre presiuni repetate şi uriaşe pentru schimbarea directorului Dughir, despre alte presiuni făcute pentru atribuirea de contracte.

Dughir a mai punctat şi faptul că, printre alte sesizări, are şi una depusă la DNA şi, de asemenea, va mai înainta o plângere la aceeaşi instituţie.

Redăm mai jos câteva dintre aceste acuzaţii dar şi alte referiri la puciurile repetate din ultimii ani, prin care s-a încercat preluarea controlului societăţii:

„Eu sunt în acest CA din 2014. După un an, au început presiuni ca să-l demitem pe Dughir. Am întrebat de ce. Mi s-a spus: aşa vrem noi. Apoi am fost ameninţat că cine nu execută ordinul de a-l demite pe Dughir zboară (N.R. – din C.A.). Eu nu iau lecţii de zbor!” (Vasile Dăscălescu)

„Mi s-a spus apoi să-mi dau demisia. De ce? Nu am greşit cu nimic, ca membru al Consiliului de Administraţie eu mi-am făcut corect treaba. Nu am greşit cu nimic deci nu am de ce să-mi dau demisia. Eu zic că şedinţa de ieri (N.R. – de la CJ, unde s-a dat mandat consilierilor din AGA pentru revocarea CA) a fost făcută pe reăede înainte cu acea suplimentare a ordinii de zi şi este fără temei ce au stabilit ei”. (Vasile Dăscălescu).

„Nu este vina mea că sunt unii prin AGA care nu ştiu să citească. Nu ştiu să citească cifre, indicatori…” (Vasile Dăscălescu)

„Sunt surprins că au ceva de obiectat la acest raport prezentat acum şi care raport este pe siteul companiei de pe 10 august. Practic este acelaşi raport – adus la zi – prezentat de atâtea ori, din 6 în 6 luni. Până acum nu au obiectat nimic. Nu e vina mea că acum cineva caută motive”. (Cătălin Dughir)

„Cât priveşte raportul prezentat de cei doi membri AGA din CJ, ce să spun? Dincolo de greşeli gramaticale, de expresiile de acolo… Nu credeam că la 26 de ani de la Revoluţie mai găsim în documente făcute acum expresii din astea…” (Cătălin Dughir)

„Cu astfel de politicieni… Nu e întâmplător că trăim aşa cum trăim într-o regiune considerată cea mai săracă. Dar la Neamţ avem cea mai scumpă AGA din toate existe la companiile similare din Moldova”. (Cătălin Dughir)

„Am avut controale de la ANAF, de la Curtea de Conturi. Aceste instituţii au verificat diverse aspecte inclusiv legalitatea funcţionării CA. Nu au fost probleme. A, printre chestiunile găsite chiar de cei de la Curtea de Conturi, li s-a imputat unor domni consilieri judeţeni între 1 şi 3 şedinţe AGA, inspectorii Curţii considerând că au fost şedinţe AGA la care pe ordinea de zi erau trecute chestiuni care nu ţinea de atribuţiile AGA, deci şedinţele au fost făcute aşa…” (Cătălin Dughir)

„Vor să schimbe CA şi directorul pentru că, probabil, au interesul de a pune yesmani care să le accepte orice pretenţii, că e vorba de fonduri europene. Dar în ritmul acesta, cu atâtea scandaluri create spre compania asta, s-ar putea să aibă surpriza ca fondurile europene să plece spre alte judeţe. Din cei 42 de de operatori regionali, în ultimii ani, la Neamţ au fost cele mai multe scandaluri care au plecat tocmai de la ingerinţa unor personaje politice. Cei care au condus judeţul au încercat să controleze firma tocmai pentru aceste fonduri” (Cătălin Dughir)

„Apa pe care o bem cu toţii nu are culoare politică. Vedeţi cum scriu şi cum se exprimă unii din cei care vor să facă şi să dreagă la această companie” (Gelu Moldovanu)

„OK, unora nu le place de Dughir. Vor să îl dăm afară. Am întrebat: pentru ce? Nu am primit un răspuns!” (Gelu Moldovanu)

„Voi, cei din presă, vedeţi-le CV-urile. Luaţi-i la puricat. Vedeţi de unde beau apă, cum se spune Verificaţi-i pe toţi, şi pe ei şi pe noi. Vedeţi ce a făcut fiecare în viaţa asta”. (Gelu Moldovanu)

„Eu sunt cel mai vechi în acest CA. Sunt de 8 ani. Am mai trecut prin două revocări din astea. Ce constat? Că se face multă tulburare. Dacă ni s-ar spune celor din CA ce nu am făcut bun poate aş înţelege. Dar, aşa, ce să înţelegi?” (Radu Monda)

„Suntem singurul operator regional care a implementat două proiecte mari cu fonduri europene şi care a asigurat controbuţia proprie din resursele companiei. În celelalte judeţe au finanţat această componentă cei de la CJ-uri. La noi nici măcar nu au dorit să garanteze creditele. Că nu sunt bani, aşa spun de câte ori am cerut sprijin. La fel şi cu problema terenurilor care trebuie achiziţionate. Au zis toţi din gură că da, dar nu s-a făcut nimic. Mai e şi problema nămolurilor. Se putea rezolva printr-un proiect accesat de CJ dar nu s-a făcut nimic. Pentru Apaserv nu sunt bani, bine că sunt pentru nu ştiu ce trepte pe munte sau pentru alte prostii. Facem şedinţe de Comitet de Urgenţă, trasăm sarcini dar nu spune nimeni de unde luăm banii ca să aplicăm acele soluţii” (Cătălin Dughir)

„Am asistat la nişte discuţii cu nişte domni consilieri judeţeni care în declaraţiile date prin presă nu mai pot de grija noastră, a cetăţenilor şi în privat te cruceşti când îi auzi ce spun” (Vasile Dăscălescu)

„Mulţi de pe lângă conducătorii actuali au o singură calitate: obedienţa. Sunt foarte buni la pupat papucii şefilor. Nimeni nu e uşă de Biserică, n-oi fi nici eu Maica Tereza. Dar uitaţi-vă puţin şi la ce merite are fiecare, inclusiv dintre aceşti aleşi. Unii s-au fosilizat de când stau pe scaunele alea la Consiliul Judeţean” (Vasile Dăscălescu).

„Unii dintre politicieni ne spuneau în faţă: această companie trebuie să fie a noastră! Pardon, este o companie a judeţului!” (Vasile Dăscălescu)

„S-au făcut presiuni tot mai mari în ultimii ani. Interesul lor ţine de contracte, de fondurile europene. Păi ce credeţi că veneau la mine în birou pentru că vroiau să vadă dacă a slăbit Dughir. Nu… Conducerea actuală a judeţului? Da, au venit şi ei, tot cu astfel de dorinţe, dar nu acum ci înainte de a fi în aceste funcţii…”. (Cătălin Dughir)

A consemnat Daniel VINCA

cop-apaserv-cj-neamt

Comentarii Facebook

8 thoughts on “EXPLOZIV, la Apaserv: Presiuni pentru demiterea lui Dughir, presiuni pentru contracte de lucrări! În vizor: „Actuala conducere a CJ!”

 1. Si de aici intelegem ca Dughir sta doar pentru binele oamenilor si nu pentru ciubucareala de pe contracte europene. Aidi uaiii !
  Da si tovarasii de la PSD sunt slabi rau de tot daca nu au reusit sa schimbe de atatia ani un sef de halta sau impegat de miscare, ce o fi fost si pocheristul asta de Dughir.

 2. Bravo! Imi era antipatic acest domn Dughir si il consideram singurul vinovat de pretul ridicat al apei, precum si de intreruperile in furnizarea apei potabile. Imi cer scuze dle Dughir ca am crezut asta. Va felicit pentru curajul de a spune, in sfarsit adevarul! Chiar daca nu a dat nume si prenume, e clar care sunt personajele din aceasta poveste. Felicitari pentru curaj! In sfarsit, in Neamt, spune cineva lucrurilor pe nume, fara frica! Bravo!!!!!!!!!!!!!!!! Evident, marea majoritate a presei aservite nu va scrie adevarul despre aceasta conferinta, chiar in conditiile in care au primit bani multi din publicitate de la APaserv! Hai ca se poate!!!!!!!!!!! Bravo, dle Dughir! Ar trebui ca toti angajatii de buna credinta sa-i fie directorului alaturi in lupta cu mafiotii care vor sa puna mana doar pe bani. Daca o sa fie demis directorul Dughir, angajatilor nu le va fi mai bine. Vor continua mizeriile si va vor inlocui aducandu-si in companie analfabeti de prim rang, cum sunt cei propusi pt CA! Nu va lasati calcati in picioare! Speram ca si institutiile statului vor face ceva pentru a opri jaful care se pune la cale.

 3. Domnu’ Vina, observ un mic partizanat cu CA-ul Apa Serv? Pe ici colo, la declarațiile făcute în prezentul articol ați fi inserat niște comentarii care azi lipsesc cu desăvârșire!!! Curtea de Conturi a României nu verifică acțiunile, deciziile AGA, CA! Verifică corectitudinea operațiilor, verifică corectitudinea cheltuirii banului public (impropriu spus public pentru că nu e finanțare de la bugetul statului pentru activitatea curentă) face un audit. Nu se dă cu părerea asupra neregulilor, ei fac recomandări. Organele de cercetare penală se dau cu părerea iar justiția judecă! Foarte multă demagogie în ședința actuală și nu înțeleg de până acum nu au ieșit să înfiereze cu mândrie proletară abuzurile de ieri, ce până acum nu avut loc? Se vede că salariile babane care le au îi împiedică să demisioneze! Ce sunt fraieri? Dacă e așa de nasol, dă-te deoparte, du-te în justiție și capată-ți dreptatea și întoarce-te biruitor. Sic!

 4. Să înțeleg că aveți doamnă un ton sarcastic sau chiar sunteți inverșunată contra celor care conduc Apa Serv? Comentariul e un pamflet?

 5. Sarcu domn dughir sau ” Dughi” printre apropiati. E cel mai cinstit. Intrebatil de lucrarile care le are de vreo luna prin curte cine le face? E cel mai cinstit din tot judetul. Of Miruna, ori oesti un panflet ori esti proasta.

 6. Domnule, traiesti in noroi si din cand in cand mai scapi de el aruncad la intamplare sau aveti o directie impusa ?
  Mi se pare ca sunteti un „pupacios”; daca doriti informtii reale , despre apaserv, le puteti obtine, numai sa va ajute „intelectul „pt. a le pricepe.

 7. La cate escrocherii a facut acest Arsenie in judet eu cred ca il. Prind uratorii la BeciulDomnesc.Stiti care este pasul lui urmator?un director care a terminat liceul fara bac in editia de primavara.A umplut tot orasul cu „specialisti”de la Pipirig care-i admira costumele mulate pe tarloaie si dau like la poze penibile in care OMUL ANULUI in Neamt se maimutareste pe fb

 8. „Intrebati-l, lucrarile pe care le are, pamflet”. Acesta a fost raspunsul meu la intrebarea d-voastra. Cat despre lucrari, nu cred ca au valoarea (procentelor) celor cerute de dl Arsene, nici macar a celor prestate de dl Dulama pentru Apaserv.

Lasă un răspuns