Explicații oficiale despre banii dați cu întârziere persoanelor cu handicap

handicap
Plata prestațiilor sociale cuvenite persoanelor cu dizabilități din județul Neamț  se va face luna aceasta cu câteva zile întârziere ca urmare a faptului că rectificarea bugetară a fost făcută de Guvern la sfârșitul lunii noiembrie, anunță reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Neamț.
Persoanele cu dizabilități trebuie să știe că este vorba de 3-4 zile de întârziere, banii urmând să ajunga la beneficiari înainte de Crăciun. Astfel, DGASPC Neamț va efectua plata sumele aferente către băncile comerciale și către Poșta Română pe data de 15 decembrie (în lunile anterioare aceste plăți făcându-se pe data de 10). Beneficiarii care primesc indemnizațiile de handicap și alte drepturi bănești prin intermediul cardului bancar vor încasa banii a doua zi. Plata prin mandat poștal va fi eșalonată de către Poșta Română, astfel încât banii să jungă cât mai repede la beneficiari”, a precizat Cristina Păvăluță, directorul directorul instituției.
În județul Neamț sunt aproximativ 20.000 de persoane cu handicap, dintre care peste 2.000 sunt copii.  Potrivit legii, persoanele cu dizabilități au dreptul la indemnizație lunară, indiferent de venituri în valoare de 234 lei, pentru adultul cu handicap grav și 193 lei pentru adultul cu handicap accentuat. Bugetul complementar lunar, indiferent de venituri, este de 106 lei, pentru adultul cu handicap grav, 79 lei pentru adultul cu handicap accentuat și 39 lei, pentru adultul cu handicap mediu. Totodată, indemnizația unui însoțitor pentru persoanele cu handicap visual este de 969 lei lunar.

Alex SÎRBU

 

 

 

 

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns