Exercițiu de alarmare în toate localitățile din Neamț!


Săptămâna viitoare în întreg județul vor suna sirenele de alarmă la dezastre, informează responsabilii Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Petrodava” Neamț. Este vorba despre un amplu exercițiu ce se va desfășura în întreaga țară, la inițiativa conducerii IGSU.
Exercițiul are drept scop testarea și verificarea unor echipamente din componența sistemului de înștiințare, avertizare și alarmare în situații de protecție civilă – PROCIV 2017. În perioada 18-21 aprilie a.c., în toate unitățile administrativ-teritoriale din țară va fi declanșat mecanismul de înștiințare a autorităților privind iminența producerii unor evenimente deosebite și vor fi acționate echipamentele dedicate de avertizare/alarmare a populației din zone posibil a fi afectate de dezastre, prin intermediul semnalelor acustice.
Exerciţiul se va desfăşura pe parcursul unei singure zile din intervalul menţionat. Data şi ora la care localităţile din judeţul Neamţ sunt planificate să participe la exerciţiu nu sunt comunicate de organizator deoarece se urmăreşte verificarea timpului de reacţie al autorităţilor la primirea acestor tipuri de mesaje, cât și modul de funcționare a mijloacelor de alarmare a populației (sirene) existente la nivelul comunităților. În perioada vizată, locuitorii Capitalei și cei din județele țării vor auzi semnalul de alarmare “ALARMĂ LA DEZASTRE”, compus din 5 sunete a câte 16 secunde fiecare, în intervalul orar 10.00-15.00. De asemenea, în funcție de caracteristicile tehnice, vor fi testate și echipamentele care permit transmiterea mesajelor de avertizare vocală către populație”. Recomandăm cetățenilor să rămână calmi și să urmărească informările ISU Neamț pentru situații de urgență. Mesajele tip voce vor fi particularizate cu sintagma „EXERCIȚIU”.

Alex SÎRBU

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.