Exemplu rarisim de FAIR-PLAY! Descalificat înainte de începerea competiţiei, nu a dat vina pe organizatori!

Un sportiv în arte marţiale, din Piatra Neamţ, a oferit zilele trecute o rarisimă lecţie de fair-play şi asumare.

Eliminat de organizatori cu doar 2 zile înainte din Campionatului Național Ashihara Karate, cel cunoscut pe internet drept Ciprian Micutzu a făcut anunţul respectiv dar apoi a şi precizat, ca să nu fie dubii, că nu e vorba de vreo manevră ci de respectarea regulamentului pe care el nu-l studiase foarte bine.

„Cu 2 zile inainte de competitie am fost scos de pe liste. Trebuia sa ma fi nascut cu 6 luni mai devreme. Cand nu stii regulamentul aste-s consecintele…. Va multumesc pentru sustinere!! Succes participantilor!” – acesta era anunţul făcut pe 19 octombrie de Ciprian.

Au fost unii care – cât în glumă cât în serios – au afirmat că decizia de eliminare o fi avut vreun substrat aşa că luptătorul nemţean a revenit şi a făcut precizările necesare, subliniind că nu are ce imputa organizatorilor:Eram pe lista la masters. Era peste 35 ani. Acum e peste 36. (…) Regulamentul este valabil pentru toata lumea. Am un an sa ma pregatesc. Il iau ca pe un avantaj”.

În ciuda amărăciunii inerente, karateka pietrean şi-a încurajat colegii de club, a postat apoi fotografii şi cu echipa dar şi cu colegii săi şi medaliile obţinute de aceştia:

 

Gesturi normale, pentru un sportiv educat să respecte adversarii, colegii şi ideea de competiţie. Gesturi care însă sunt total diferite faţă de ce vedem pe multe arene sportive, cu jucători (fotbalişti) care se tăvălesc pe jos după contacte minore de zici că-s loviţi de tren, cu alţi sportivi care pentru orice eşec dau vina pe gheata din picior (celebrul gest al celui care ratează şi apoi îşi reaşează siretul), pe arbitri (o, da…), pe comisiile care le analizează prestaţia (inclusiv sub aspectul sportivităţii) etc…

Daniel VINCA

 

 

 

Lasă un răspuns