EXCUSIV / Mandatul viceprimarului Irimia, atacat în instanță de Prefectură! Urmează suspendarea din funcție!

Și mandantul viceprimarului Marius Irimia va fi la mâna Justiției după ce azi Prefectura Neamț a finalizat analiza cazului și concluzia a fost aceeași ca și în cazul Lehăduș: procedură prealabilă pentru anularea Hotărârii de Consiliu Local care l-a validat în funcție.
Decizia juriștilor și conducerii Prefecturii a fost unanimă (cazul e tras la xerox cu cel al celuilalt viceprimar) iar luni urmează a fi trimise sesizarea și documentele anexă direct la Instanța de Contencios administrativ.
Asta ar fi diferența în cazul Irimia față de Lehăduș: se merge direct în instanță acum, nu se mai stă după o decizie Primărie/CL pentru că răspunsul administrației pietrene din primul caz dă de înțeles că va adopta aceeași soluție și acum (nu va face Primarul proiect de HCL de anulare a celui vizat).
Dacă Justiția va proceda și la Irimia ca în cazul Lehăduș, rezultă că în câteva zile și acest vicepriar va fi suspendat din funcție.

Prefectul de Neamț, George Lazăr, a confirmat pentru Vestea informațiile de mai sus. „Luni dimineața, sesizarea va pleca de la Prefectură la Instanța de Contencios”, a spus prefectul Lazăr.

D.V.

Lasă un răspuns