Exclusiv! UNPR + PPDD = LOVE / ştirea politică a zilei

unpr ppdd cop

UNPR-iştii şi PPDD-iştii nemţeni vor deveni şi ei “doi în unu”, acum două ore preşedinţii de la nivel naţional ai celor două formaţiuni politice anunţând că au căzut de acord pentru fuziunea celor două partide.

Surse neoficiale au mai anunţat că, pentru ca fuziunea să meargă, juridic, mai repede, se va opta, probabil, pentru formula “prin absorbţie” dar că este foarte posibil ca în practică să fie aplicată formula deja consacrată de PNL şi ALDE, cu co-preşedinţi la nivel central, judeţean, local, cel puţin pentru o perioadă.

Cei doi lideri judeţeni de la UNPR şi PPDD erau la curent cu aceste mişcări ale zilei.

“E foarte bine, UNPR-ul îşi menţine cadenţa de întărire a formaţiunii noastre. La nivel de judeţ, noi am avut şi până acum o colaborare corectă cu PPDD, şi în Consiliul Judeţean, unde acest partid mai are 3 reprezentanţi dar şi pe diverse proiecte de interes judeţean sau local. Practic, acum, grupul UNPR-PPDD va avea 10 consilieri, 7 de la noi, 3 de la ei. Devenim cel mai important grup din CJ, şi PSD-ul are tot 10 membri dar nu ştiu dacă poate baza mereu pe ei”, a declarat, zâmbind, preşedintele UNPR Neamţ, Constantin Iacoban.

Dată fiind noua reconfingurare din Consiliul Judeţean, Iacoban (care este şi preşedinte al acestui for) a răspuns că nu exclude şi o reconfigurare a conducerii CJ, cu referire la funcţiile de vicepreşedinţi.

Ştiam de câteva zile despre această variantă a fuziunii UNPR-PPDD, deoarece sunt membru în conducerea centrală a PPDD şi am fost consultat de preşedinta Simona Man cu privire la această variantă. Eu cred că e un pas bun, pozitiv pentru ambele partide. La Neamţ cred că această fuziune va funcţiona foarte bine şi prin prisma colaborării excelente pe care am avut-o, şi până acum, cu UNPR şi cu domnul Iacoban.

Organizaţia PPDD Neamţ este una din cele mai puternice din ţară, cu rezultate foarte bune obţinute la alegerile locale din 2012, reconfirmate apoi şi la alegerile generale, cu structure închegate în teritoriu, cu oamenii serioşi care au muncit şi ştiu să o facă şi în continuare.

În ciuda migraţiei de la finele anului 2014, pe acea Ordonanţă, PPDD a rămas la Neamţ cu o zestre importantă  de aleşi locali. Am rămas în relaţii bune cu cei plecaţi atunci, pe o decizie politică de moment, la alte partide, chiar şi la UNPR aşa că, glumind, putem spune că unii dintre colegii noştri poate au anticipat această fuziune. Din ce am înţeles de la Bucureşti, timp de cel puţin 3 luni de zile se va merge în judeţe pe formula co-preşedinţilor”, a menţionat Ciprian Şerban, preşedintele PPDD Neamţ.

Mâine seară, la Bucureşti, generalul Gabriel Oprea şi Simona Man au o întâlnire cu câţiva lideri din ţară ai PPDD, fiind invitat la această discuţie şi nemţeanul Ciprian Şerban. Surse neoficiale susţin că PPDD-iştii chemaţi mâine la întâlnirea cu Oprea ar fi cei propuşi de Simona Man pentru a intra în conducerea comună de la nivel naţional.

Daniel VINCA

One thought on “Exclusiv! UNPR + PPDD = LOVE / ştirea politică a zilei

  1. Orice comentariu, este I NU TIL !!! Asta-i politica Rumaneasca de 25 de ani incoace ! Sarituri din barcuta in barcuta, apoi, in barca vr-unuia mai procopsit sau mersul in siajul acesteia…. Asertiuni de genul : „unii dintre colegii noştri poate au anticipat această fuziune” sunt demne de o galerie a explicatiilor pentru prosti ! NU ne meritam liderii…! Au ei grija, ca, precum intr-o imensa serparaie, sa se-ncolaceasca intr-un ghem la care nu mai distingem nici capul, da’ nici coada ! Sasaitul puternic, indreptat impotriva celorlalti prin presa si tembeliziuni, ii aduce pe multi in starea aia, ca de transa, cand, se duc la urne si pun stampila pe „ghem”. O SSSSSSA TRAITSSSSSI BINE !! Am mai auzit-O ! O vorbulita veche, spune ca femeia cinstita culege, pe cand curva……ALEGE ! Ca ea, anticipeaza ce fel de viata vrea. Si noi, populimea alegem….. Intotdeauna prost, ca n-avem intuitia profesionistelor ! Poate, la anu’ vom vota cel mai cinstit si onest si corect partid…..: UNPR….. N-asa ? Peste alti 4 ani, vom dori schimbarea ! Iar si din nou si-nca o data ! Sau……poate apare dupa 3-4 luni vr-un procuror si facem schimbeala mai repede. Cui prodest ?

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.