Examen pentru PMP-işti: Turcescu, delimitare clară de Traian Băsescu!


De jumătate de oră, unii PMP-işti nemţeni care nu s-au culcat (ora 22.30, joi, 22 august 2019) dezbat la telefon sau pe canale de comunicare directă de pe online (chaturi, whasapp etc) noul subiect intern: delimitarea făţişă, în spaţiul public al parlamentarului Robert Turcescu faţă de preşedintele de onoare Traian Băsescu. Mai exact, faţă de o temă de dezbatere lansată acum de fostul preşedinte al României care s-a pronunţat pentru legalizarea prostituţiei.

<<As vrea sa cred ca ideea legalizarii prostitutiei- relansata de Traian Basescu intr-o emisiune tv recenta- nu va gasi prea multi adepti in rindul membrilor PMP. Cred ca fostul presedinte al partidului s-a grabit sau l-a luat valul aparitiilor televizate. Ori, inca o data, a vrut sa nasca un subiect de presa in care sa fie primul sub luminile rampei. Oricum, sper macar ca a vorbit europarlamentarul PMP Traian Basescu si nu presedintele de onoare al PMP>>, spune Turcescu într-o postare făcută pe facebook în această seară.

Balanţa invocată (între funcţia de demnitate europeană şi funcţia politică internă) nu este întâmplătoare: trendul european bate spre libertăţi şi atitudini moderniste, total diferite de anumite principii clasice în timp ce în România regulile conservatoare şi morala creştină sunt încă la loc de cinste.

Mesajul lui Băsescu se înscrie în linia tot mai personală a acestuia din ultima perioadă. Astfel, în timp ce PMP susţinea oficial lupta anti-corupţie şi pe Laura Kovesi, fostul preşedinte al României avea un discurs foarte apropiat de cel al PSD iar recent a plecat supărat dintr-o emisiune în care – discutându-se despre cazul Caracal şi reţelele de interlopi – Luis Lazarus i-a reamintit că fratele lui, Mircea Băsescu, a ajuns la închisoare tocmai după o relaţie nefirească cu un clan interlop. Replica lui Lazarus a survenit după ce Băsescu a încercat să minimalizeze importanţa clanurilor interlope în timpul mandatelor sale de preşedinte al României.

Mesajul de mai sus al lui Turcescu arată clar că unii PMP-işti nu mai înghit aceste mesaje atipice ale lui Traian Băsescu, aceştia dând de înţeles că actuala „locomotivă” de partid mai aduce astăzi voturi dar îi duce, iremediabil spre o zonă total opusă – ca principii – şi programului PMP dar şi ideii de capacitare electorală a alegătorilor.

Deja, în discuţiile personale ale unor PMP-işti din Neamţ sunt voci care susţin că Turcescu are dreptate total şi că Traian Băsescu nu mai trebuie să considere partidul un fel de SRL personal la care schimbă el, când vrea, mesaje sau abordări. Ca ipoteză de discuţie nu a lipsit nici ideea că Traian Băsescu ar putea face acum cel mai bun pas pentru PMP: să se retragă din viaţa publică.

Daniel VINCA

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns