Ex-primarul de la Horia a dat „oleacă” de păşune ficiorului! A.N.I. l-a declarat în conflict de interese

Fostul primar de Horia – actual consilier judeţean PSD – Vasile Baciu a fost declarat astăzi în CONFLICT DE INTERESE de către Agenţia Naţională de Integritate, motivul fiind faptul că acesta a concesionat o pajişte din comună către propriul fiu.

“BACIU VASILE, fost primar al comunei Horia, județul Neamț – CONFLICT DE INTERESE ADMINISTRATIV.

În calitate de primar, a semnat concesionarea drepturilor de exploatare a unei pajiști în suprafață de 5,70 ha, situată în comuna Horia, judetul Neamț, în favoarea fiului său.

Acest fapt s-a petrecut deși persoana evaluată cunoștea, în calitate de primar, valoarea și calitatea bunului care urma să fie concesionat și a participat, totodată, și la semnarea Contractului de concesiune (în calitate de concedent, în exercitarea atribuțiilor de serviciu)”, spune ANI într-un comunicat remis azi în care sunt “prinşi” 20 de aleşi locali din România.

Astfel, persoana evaluată a încălcat dispozițiile art. 76 din Legea nr. 161/2003, coroborate cu dispozițiile art. 38 și art. 46 din O.U.G nr. 54/2006 și cu dispozițiile art. 9, alin. (1) din O.U.G nr.34/2013, menţionează aceeaşi sursă.

D.V.

 

Lasă un răspuns