Evenimentul Zilei promovează proiectul „Piatra Neamț, Lego Land” al lui Harbuz

Proiectul „number one” asumat de Liviu Harbuz (candidat PRO România pentru funcția de primar de Piatra Neamț) este promovat foarte aplicat de una din cele mai cunoscute publicații centrale („Un doctor celebru propune transformarea unui oraș în LEGO Land”).

Articolul e semnat chiar de Dan Andronic, publicistul și directorul Evenimentului Zilei și punctează din start că „Doctorul Liviu Harbuz, realizatorul emisiunii ”Prieteni fără cuvinte” de la Europa FM, candidează la Primăria Piatra-Neamț, orașul său natal. Pentru că un tip de calibrul lui nu putea să vină cu un proiect de administrare anost, am descoperit cu plăcere ambițiile lui Liviu Harbuz pentru Piatra-Neamț: transformarea orașului în LEGO City, pe modelul a două orașe europene care au integrat conceptul Lego Land: Grunzburg din Germania și Billund din Danemarca”.

„Conceptul LEGO Land a fost exportat în întreaga lume cu brio, ceea ce îl face pe  Liviu Harbuz să propună această alternativă de dezvoltare ca fiind una de succes garantat. Evident, a adaptat la geografia orașului său propunerea de implementare a acestei idei, împreună cu specialiști în educație dar și în turism din mediul privat pietrean”, mai precizează Ev. zilei.

Iar concluzia lui Andronic, este următoarea: „nu trebuie să uităm că Liviu Harbuz a mai venit acum patru ani cu un proiect care, la acea vreme, a fost privit cu neîncredere dar care acum este implementat deja în orașe precum Cluj Napoca, Oradea, etc: Smart City.
Și dacă faptul că a fost un vizionar nu ajunge, să nu uităm că Liviu Harbuz, din calitatea sa de secretar de stat, este cel care a conceput și înființat în România Autoritatea Naționala Sanitar Veterinară și Pentru Siguranța Alimentelor. Cu siguranță experiența acumulată îl vor ajuta să-și ducă planurile la îndeplinire, ceea ce înseamnă că Piatra-Neamț se va afla în scurt timp în topul destinațiilor turistice de munte din România”.

Întregul articol din evz.ro poate fi citit AICI.

V.N.

Comentarii Facebook

2 thoughts on “Evenimentul Zilei promovează proiectul „Piatra Neamț, Lego Land” al lui Harbuz

  1. Poate pare o gluma, insa acest proiect poate fi o sansa pentru Piatra Neamt!Tinerii ar putea ramane intr-un numar mai mare in oras, iar turismul si serviciile s-ar revigora.Billund e un orasel de mai putin de 10.000 locuitori, dar parcul Lego a fost vizitat de peste 1,5 milioane turisti intr-un singur an!In plus, parcul nu are nevoie de zapada precum alte „investitii” facute in trecut.In sfarsit, e o idee buna, sa vedem daca prinde la public!

  2. Smart City cu….5 G, 6 G ???? Oare lumea stie ce inseamna acest ”Smart…..”? Sa ne fereasca Dumnezeu! Numai baliverne propun politrucii de ocazie….si prostii se bucura cu gura pana la urechi. O sa va iasa pe nas! Sa nu fie!

Lasă un răspuns