Eveniment! Prima ediție a Zilei comunei Dobreni

A venit rândul comunei  Dobreni să îmbrace haina de sărbătoare.
Primăria și Consiliul Local Dobreni, alături de Consiliul Județean Neamț și Centrul pentru Cultură și Arte Carmen Saeculare, invită toți locuitorii din Dobreni să se bucure, la prima ediție, de cântec, joc și voie bună.
Pentru duminică, 27 august, primărița Vasilica Crețu și echipa sa au pregătit un program pentru toate gusturile și vârstele.
Astfel, de la ora 12, vor urca pe scenă ansamblul folcloric “Ozana” din Tîrgu Neamț, Laurențiu Marian și elevii Școlii Populare de Arte din Piatra Neamț. Vor urma ansamblul folcloric studențesc “Arcanul – USV” din Suceava, Mihaela Pohoață și Gheorghiță Rotaru. Bineânțeles că nu va lipsi îndrăgitul ansamblu folcloric “Floricică de la Munte” al Centrului pentru Cultură și Arte Carmen Saeculare Neamț.  Cei mai tineri, vor avea parte de ritmuri dance, latino si muzică ușoară, în compania celor de la Los Anonimos și a trupei Selfie.
Surpriza zilei însă, va fi una din doamnele cântecului popular românesc, care mereu aduce veselia și cheful de joc – nimeni alta decât Laura Lavric.

“Este prima ediție a zilei comunei Dobreni și sper să debutăm cu dreptul. Mulțumesc Consiliului Județean Neamț și Centrului pentru Cultură și Arte, personal domnilor Arsene și Asaftei și doamnei Carmen Nastasă pentru sprijinul acordat în realizarea acestui demers dar și echipei din Consiliul Local și din Primărie pentru eforturile organizatorice depuse. Credeți-mă, deși știu că au fost așezate ca la carte toate detaliile dar am emoții și voi fi liniștită când voi vedea că totul merge perfect. Îi invit pe locuitorii din comuna Dobreni, pe cei din localitățile învecinate, pe turiștii aflați în zonă să vină duminică la Dobreni pentru că sunt sigură că nu vor regreta” a precizat Vasilica Crețu, primarul comunei Dobreni.

“Mă bucur că și la Dobreni, Centrul pentru Cultură și Arte Carmen Saeculare Neamț este implicat în prezentarea unui program divers dar care nu abdică de la ideea de calitate a actului artistic. Ansamblurile folclorice, maeștrii instrumentiști și interpreții vocali vor încânta cu siguranță publicul spectator iar scena din Dobreni va fi gazda unor adevărate bijuterii din cântecul, portul și dansul popular românesc”, a precizat Carmen Nastasă, directorul Centrului pentru Cultură și Arte Carmen Saeculare Neamț.

Elena CRISTEA

Lasă un răspuns