Eveniment / Matei Vişniec şi invitaţii săi – Actorul Constantin Chiriac, două recitaluri de poezie

 

matei visniec

Prezenţa scriitorului Matei Vişniec la Piatra Neamţ, de astăzi, 6 mai 2015, are cîteva momente distincte.

La ora 11, 30, la Biblioteca Judeţeană “G. T. Kirileanu” , în Sala Cupolă, va avea loc o întîlnire a scriitorului plurivalent, Matei Vişniec, cu publicul, la o discuţie despre cărţile cele mai recente, despre destinul european al literaturii române. Actorul Contantin Chiriac, directorul Teatrului « Radu Stanca » din Sibiu, coordonator al proiectului « Sibiu, capitală europeană », va susţine recitalul extraordinar « Domnule şi frate Eminescu ».

La ora 12, la Colegiul Naţional « Calistrat Hogaş » din Piatra Neamţ, actorul francez Eric Deniaud (Paris) va susţine un spectacol de marionete, « Voix dans le noir », după o piesă semnată de Matei Vişniec.

La ora 17, la Catedrala Sfântul Ioan Domnesc din Piatra Neamţ, actorul Constantin Chiriac va susţine un recital de poezie religioasă. La aceeaşi oră, la sala de specatcol a Colegiului Naţional « Petru Rareş » va avea loc spectacolul « Trei nopţi cu Madox », susţinut de Teatrul Dramatic « Fani Tardini » din Galaţi.

La ora 19.00, la Teatrul Tineretului din Piatra-Neamţ, vor fi lansate cărţile “Negustorul de începuturi de roman”,  “Omul din care a fost extras răul” şi “Tara lui Gufi” după care va urma spectacolul “Frumoasa călătorie a urşilor panda povestită de un saxofonist care avea o iubită la Frankfurt” de Matei Vişniec, un succes al trupei pietrene.

Programul pentru Piatra Neamţ este coordonat de scriitorul Adrian Alui Gheorghe, director al Bibliotecii Judeţene “G. T. Kirileanu” iar coordonator al programului pentru România a lui Matei Vişniec este scriitoarea Carmen Veronica Steiciuc din Suceava.

 

 

 

 

 

 

 

 

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns