Evazioniști puși sub control judiciar

Trei persoane cu vârste cuprinse între 22 și 35 de ani au fost reținute de ofițerii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, informează un comunicat de presă al IPJ Neamț.
Bărbații, toți din Hârlău – Iași sunt cercetați pentru faptul că în perioada februarie 2014 – decembrie 2015, în calitate de administratori ai unor societăţi comerciale, ce au fost folosite în mecanismul evazionist, au ajutat o altă persoană juridică din județul Neamț, să-şi diminueze obligaţiile de plată faţă de bugetul de stat prin înregistrarea unor cheltuieli ce nu au la bază operaţiuni reale”, precizează purtătorul de cuvânt al IPJ Neamț, inspector Elena Bulgărea.
Cercetările sunt continuate pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale şi tragerea la răspundere penală a tuturor persoanelor implicate în comiterea infracţiunii de evaziune fiscală. Persoanele au fost reținute pentru 24 de ore, fiind introduse în Centrul de Reținere și Arest Preventiv al IPJ Neamț.
Astăzi, cei trei au fost prezentați Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț, care a dispus față de aceștia măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

Alex SÎRBU

 

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns