Evaluări și consecvență PNL: Triboi, incompetent la Piatra, maxim de competent la Roznov

Nu doar că politicienii văd diferit o situație în funcție de culoarea de partid sau de interesele de echipă (gașcă) ci, uneori, evaluările despre un subiect sunt total diferite în interiorul aceleiași echipe politice.
O demonstrează cu prisosință cazul „Triboi – PNL Neamț”.
Doi primari PNL (de la Piatra Neamț și de la Roznov) au reușit ca în doar câteva săptămâni să lipească două etichete absolut contradictorii (Incompetent / Competent) pe fruntea bietului ex-director de la firma Publiserv.

Triboi, incompetent pentru primarul PNL de Piatra Neamț: DEMISIA!

Fotografie postată pe facebook la finele lui august 2020, deci cu puțin timp înainte de alegeri. E și asta o variantă despre adevăratul motiv al „execuției” fostului director Publiserv de către noua administrație PNL de la Piatra Neamț…

3 luni s-a chinuit primarul Andrei Carabelea să scape de George Triboi din funcția de director Publiserv (firmă a CL Piatra Neamț). De la începutul lunii ianuarie până în aprilie, primarul de Piatra Neamț nu a obosit să spună de câte ori a avut ocazia (în știri, la emisiuni, pe facebook) ce catastrofă de manager este Triboi. Pretextul l-a reprezentat un polei care a năvălit într-o noapte de iarnă, la care Publiserv a reacționat mai lent.
Ca să fie treaba clară, primarul a invocat și că ar fi fost „5 accidente rutiere” care, în fapt, au fost tamponări. Care tamponări au loc și fără polei, zilnic, în Piatra Neamț. Și mai puține de 5 dar au fost și zile cu mai mult de 5 tamponări, fără polei pe asfalt…
Și dacă tot e vorba despre acuze de incompetențe pentru un manager al unei firme a Primăriei, să reamintim că pe un caz și mai flagrant, primarul Carabelea nu a fost atât de intransigent (Ruxandra Bosovici, Urban – vezi AICI si AICI si AICI).
Drept e că și Triboi și Bosovici erau membri în stafful PNL Piatra Neamț în epoca Dragoș Chitic – PNL. Numai că atunci când Chitic a migrat spre PMP, Triboi a făcut, loial, același pas în timp ce Bosovici a rămas, fie și formal, în PNL.
Și după ce Carabelea a câștigat alegerile la Piatra Neamț a redevenit activistă zeloasă.
De aceea sunt unele voci care spun că „jihadul Carabelea împotriva lui Triboi a fost de fapt o răzbunare politică”.

Triboi, foarte competent pentru primarul PNL de la Roznov: Consilierul primarului și urmează să fie city-manager

Alți liberali din Neamț nu dau doi bani pe analizele primarului de Piatra Neamț și consideră că george Triboi este foarte competent. Este cazul primarului de Roznov (PNL), Vasile Pavăl, pentru care acum Triboi prestează pe funcția de consilier al Primarului. Și urmează să fie chiar city-manager (funcție pentru care, la fel, numirea se face conform noii legislații, pe direct, prin decizie a primarului).
Sincer de această dată (poate între timp o fi învățat că nu e bine să minți un jurnalist care poate avea „prostul obicei” să-ți adreseze întrebări la care știe răspunsul), Triboi a confirmat ieri într-o discuție cu reporterul Vestea că e pe cai mari la Roznov. „Da, sunt consilierul primarului Pavăl. City-manager? Da, sunt discuții și despre asta…”, a spus cel care a fost exilat din funcția de director Publiserv de la Piatra Neamț.
Faptul că Triboi se află în grațiile maxime ale unui primar PNL după ce alt primar PNL l-a beștelit în fel și chip pot genera diverse concluzii.
Poate că astfel primarul Pavăl de la Roznov transmite clar că nu pune preț pe analiza colegului Carabelea, că știe că a fost vorba de fapt de o răzbunare politică.
Sau poate că același primar roznovean (a cărui echipă a votat recent un viceprimar PSD) transmite așa un semnal și mai clar de apropiere a lui spre PSD, știut fiind fapul că Triboi este omul/prietenul lui Dragoș Chitic care acum este vicepreședinte la CJ-ul condus de PSD-istul Ionel Arsene. Dar și Triboi este membru/simpatizant PMP (vezi poza de mai sus) și poate că actuala poziționare a lui în administrația roznoveană ține de detaliile alianței PSD-PMP la nivel de județ pe care, pe ici pe colo, o onorează … și PNL.
Că tot zicau unii că la Neamț a reînviat USR (PSD-PNL) dar mai puternic, cu ALDE, PMP, Pro România primind la rândul lor ceva felii pe ici pe colo…

Culmea este că deși ambii primari (Carabelea și Pavăl) au o părere atât de diferită despre Triboi, amaândoi fac parte din membrii de vază agreați de noua conducere interimară (senatorul Eugen Țapu) numită după suspendarea lui Mugur Cozmanciuc din funcția de șef PNL Neamț.
Reamintim că fosta conducere a făcut curățenie cu unii lideri județeni sau zonali (Florin Hopșa – ex secretar general, Daniel Vasiliu – ex lider Roznov, Mihai Stoica – ex lider Tg Neamț etc). Pavăl și Carabelea sunt printre cei agreați. Astfel Pavăl a fost numit președinte interimar PNL Roznov și va fi și viitorul președinte ales. Carabelea nu a dorit postul de interimar dar Vestea pariază că va fi ales președinte și, ca detaliu, a apărut și în prima conferință de presă organizată de Eugen Țapu ca președinte interimar.
Interesant, nu?, cum doi oameni din echipa Țapu critică sau aplaudă același personaj…

Iar voi, cei care credeți că în astfel de numiri sau detronări e vorba de interesul cetățeanului, de soluții pentru problemele comunității etc, dormiți liniștiți: pe fond e vorba doar de sfere de influență, de bani, de afaceri, de interese personale, de grup, de gașcă, de răzbunări sau plătit polițe, de recompensat diverse servicii electorale sau de altă natură.

Daniel VINCA

 

2 thoughts on “Evaluări și consecvență PNL: Triboi, incompetent la Piatra, maxim de competent la Roznov

  1. Din păcate, pentru cetățeni, este vorba doar de interese personale și de grup.

  2. Cat de naiv pare că sunteți d-le Vinca…pe vremea când d-nul Triboi era dir gen la Publiserv gaterul d-lui Pavel ( primarul actul al Roznovului ) era unicul distribuitor de cherestea pt Publiserv… și au fost ceva livrari …Așa că o mână spăla pe alta și amândouă pe obraz ( asta pentru o imagine cu obraz curat așa cum vor toți să pară )

Lasă un răspuns