Evaluarea managementului de la „Carmen Saeculare”: la doar 8 sutimi de nota 10!

9,92, adică cu doar 8 sutimi mai puțin decât nota maximă posibilă, 10 – atât a obținut Carmen Elena Nastasă, managerul Centrului pentru Cultură și Arte Carmen Saeculare la evaluarea anuală realizată de comisia numiră de Consiliul Județean, forul de administrație care patronează instituția de cultură, anunță surse neoficiale.

Evaluarea anuală a managementului Centrului pentru Cultură a avut loc la finele săptămânii trecute iar documentul care conține și nota dar și recomandarea „continuarea managementului în baza actualului contract de management” este probabil deja redactat dar nu este urcat deja pe site doar pentru că, probabil, a fost week-end.

Nota obținută de managerul „Carmen Nastasă de la Carmen Saeculare” se înscrie în linia rezultatelor de evaluare obținute în acest an, și ceilalți 3 manageri ai celorlalte 3 instituții de cultură din subordinea CJ Neamț primind note de peste 9,90.

Centrul pentru Cultură are în portofoliul său organizarea anuală a unor manifestări cu tradiție de zeci de ani în spate, a unor proiecte mai noi care și ele devin deja tradiționale și care toate, de la an la an, ridică mereu ștacheta calității acestor evenimente. Câteva dintre ele: Festivalul Internațional de Folclor, Festivalul Datinilor de Iarnă, Festivalul concurs pentru copii și tineri „Florile Ceahlăului”, Festivalul „Vacanțe Muzicale”, Târgul de Crăciun la Neamț etc.
În afară de aceste repere consacrate dar și foarte cunoscute, centrul pentru Cultură susține și o intensă activitate instituțională de conservare și promovare a tradițiilor populare autentice, patronează și Școala Populară de Artă și susține și activitatea unor clase externe în care reputați meșteri și artiști populari „îi molipsesc” pe cei mici cu deprinderea meșteșugurilor și obiceiurilor tradiționale.
În cadrul centrului funcționează și Ansamblul Folcloric Floricică de la Munte care are în componența sa atât dansatori cât și interpreți de muzică populară dar și un taraf propriu care îl are acum ca dirijor pe apreciatul violonist Călin Corai.

D.V.

Lasă un răspuns