Europarlamentar anti-corupție lângă primăriță în conflict de interese! Vedere cu Corina, Alexandrina și Mădălina, de la Bruxelles…


Ipocrizia politicienilor – care una susțin public în discursuri pentru cetățeni și alta fac în practica de zi cu zi – e ilustrată perfect de o situație recentă care arată dublul standard al europarlamentarului Corina Crețu (Pro România).

Corina Crețu se pozează zâmbind cu delegația Pro România Neamț care a fost în weekend la Bruxelles, la invitația ei. Din delegația aleasă pe sprânceană de Mădălina Ciubotaru (președinte Pro România Neamț), face parte și primărița Alexandrina Raclariu, declarată în conflict de interese de către A.N.I. (cea mai mizerabilă situație de acest gen din România, primărița respectivă a semnat decizie de angajare a fiului ei pe funcția de administrator public).

Deși Vestea a avertizat cu ce ales local merge Pro România Neamț în inima UE, nici cei de la Pro România Neamț nici cei din stafful Corinei Crețu nu au corectat situația.
Asta în condițiile în care nu există interviu, declarație publică etc în care Corina Crețu să nu pozeze într-un adevărat europarlamentar anti-corupție, să nu înfiereze frontal astfel de practici. Inclusiv conflictul de interese care, pe fond, tot fraudă și corupție înseamnă, după cum spune chiar Corina Crețu.

Mai jos, câteva „vederi” de la Bruxelles printre care sunt și unele în care Corina Crețu zâmbește fotogenic alături de Alexandrina Raclariu (doamna în rochie în foto 2, primar la Crăcăoani/Neamț):

Pentru europarlamentarul anti-corupție și pentru oamenii din stafful acesteia (care merită, probabil, premiați pentru că au permis astfel de poze minunate), publicăm mai jos decizia ANI și documentul în care, ca o veritabilă Coana Chirița, primărița Răclariu apare și ca primar (unde și semnează) și ca mamițică a celui pe care îl angajează, pe direct, fără concurs:

<<RACLARIU ALEXANDRINA,
Primar al Com. Crăcăoani, Jud. Neamț
CONFLICT DE INTERESE ADMINISTRATIV
În perioada exercitării mandatului de primar, a semnat Dispoziția privind numirea fiului acesteia în funcția de administrator public al comunei, pe o perioadă de 3 ani (05 ianuarie 2021 – 05 ianuarie 2024), precum și contractul de management aferent.

Persoana evaluată a încălcat astfel prevederile art. 70, art. 71 și art. 76 din Legea nr. 161/2003 coroborate cu prevederile art. 228, alin. (1), lit. a) din O.U.G. nr. 57/2019>> (comunicat ANI din decembrie 2021)

Documentul de mai sus se înscrie veritabil pe linia declarațiilor date, de-a lungul timpului, și de Victor Ponta care tot spunea că trebuie dată o șansă tinerilor din România acasă, în România. Primărița de la Pro România s-a conformat perfect, dând o șansă propriei beizadele (un tânăr de 23 de ani, fără nicio experiență în administrație, proaspăt absolvent al unei Facultăți de Agronomie, angajat pe una din cele mai importante funcții dintr-o Primărie, cea de administrator public).

Revenind la Corina Crețu și la dublul limbaj. În urmă cu ceva timp, ea explica de ce ca europarlamentar nu va vota pentru o candidată la o funcție de comisar european, acuzând că respectiva s-ar afla într-un conflict de interese („total imoral”), fiind măritată cu un om de afaceri cu combinații dubioase.
Atenție, candidata respectivă (din Bulgaria) nu se afla în vreun conflict de interese stabilit de vreo instituție ci situația respectivă era constatată doar de Corina Crețu și de alți politicieni:

Și ca să aveți o imaginea mai amplă despre cum luptă Corina Crețu cu corupția din instituții (bine, dacă nu e vorba de membri din partidul lui Ponta), puteți frunzări și paragrafele de mai jos, numai bune de plantat în vreun potențial pliant electoral, poate pentru un mandat viitor:

Cu un scor modest la ultimele alegeri locale și mediocru la cele parlamentare, Pro România arată că nu a învățat nimic din lecțiile date de electorat. Și că interesele, combinațiile, cumetriile, fraudele (penale sau morale) promovate de unii membri sunt mai importante decât principiile clamate doar așa, ca să dea bine prin știri.

Pozele de la Bruxelles arată, al naibii de concret, că discursurile anti-corupție ale unui euro-parlamentar se opresc acolo unde e vorba de „vederi” cu Corina, Alexandrina și Mădălina și că Pro-România și liderii acestui partid nu au nicio problemă să-și mânjească imaginea dacă e vorba de o primăriță proprie, declarată în conflict de interese de ANI (pentru că și-a angajat odrasla, fără concurs, prin propria semnătură).

Felicitări Corina Crețu!
Felicitări Victor Ponta!
Felicitări Mădălina Ciubotaru!

Daniel VINCA

 

2 thoughts on “Europarlamentar anti-corupție lângă primăriță în conflict de interese! Vedere cu Corina, Alexandrina și Mădălina, de la Bruxelles…

  1. Fata mea este model, se ia lumea după el….la pușcărie si o porție de shaorma…

Comments are closed.