Eugen Tomac (PMP) somează PNL și PSD: „Scoateți UDMR de la guvernare!”

PNL și PSD sunt somați de către Eugen Tomac, liderul PMP, să scoată UDMR de la guvernare, în contextul în care liderii formațiunii maghiare au girat și aplaudat celebrul discurs al lui Viktor Orban, la Tușnad.
Tomac și-a reiterat acuzația că afirmațiile lui Orban sunt naziste în conferința de presă de ieri, susținută la Neamț.

„Si in  acest context mi se pare inadmisibil ca UDMR-ul sa mai fie tinut in guvern. Subliniez inca o data, le cer celor doi lideri politici (NR – Ciolacu și Ciucă), sa se delimiteze imediat de UDMR, care pana nu-si clarifica pozitia, nu are ce cauta in Guvernul Romaniei”, a spus Tomac.

Președintele PMP nu s-a ferit să compare discursul premierului maghiar cu cel al lui Hitler: „Este regretabil că abia la o săptămână după ce Victor Orban a venit in Romania si si-a permis să fie avocatul lui Putin si sa emita niste teze cu iz nazist, autoritatile romane, abia acum sa reactioneze la cel mai inalt nivel. Abia dupa ce… de altfel cred ca am fost primul lider politic care a organizat o conferinta de presa lunea trecuta, prin care am cerut sanctionarea acestor derapaje pe care le-a facut Orban pe teritoriul Romaniei, inadmisibile si inacceptabile. Repet, am facut o conferinta de presa, pentru ca mi s-a parut de neinteles de ce statul roman tace asupra unor asemenea enormitati. Si abia dupa ce a iesit si Departamentul de Stat al Statelor Unite, abia dupa ce colaboratorii lui Orban își dau demisia la Budapesta pentru ca sunt socati de limbajul pe care l-a folosit, un limbaj de vremurile lui Hitler.

Si intr-un asemenea context, eu cred, si pe aceasta cale, îi cer domnului presedinte Marcel Ciolacu si domnului prim ministru Ciuca, sa se delimiteze imediat de UDMR, care a stat la masa cu Orban, care l-a aplaudat pe Orban si care nici pana la aceasta ora nu s-a disociat de Orban. Acest partid cat timp sta la masa cu cineva care sustine teze naziste, cu cineva care are un discurs aniteuropean, cu cineva care ne spune cum ar trebui sa ne comportam in relatia cu Rusia intr-un context in care stim foarte bine ca Putin a declarat un razboi deschis statelor europene prin invadarea Ucrainei, pentru ca in Ucraina se moare pentru ideea de Uniune Europeana, nu pentru altceva”.

D.V.

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.