Eugen Țapu-Nazare (PNL Neamț): ”Fără taxe noi, mai ales în actualul context”.

Senatorul liberal Eugen Țapu consideră că începe să devină îngrijorătoare insistența cu care se propagă, în spațiul public,  dorința partenerilor (N.. – PSD) de a renunța la cota unică de impozitare și de a trece la impozitul progresiv.  Asta înseamnă să schimbi regulile în timpul jocului, să renunți la predictibilitatea fiscală pe care orice antreprenor o așteaptă, spune parlamentarul liberal care e și Președintele Comisiei de Antreprenoriat și Turism din Senat.

„Punctul de vedere al Partidului Național Liberal, exprimat de nenumărate ori de premierul Nicolae Ciucă, este cât se poate de clar: fără taxe noi care să afecteze cetățenii și mediul de afaceri.
Renunțarea la cota unică pune în pericol investițiile străine directe în România și există riscul ca marile companii să-și relocheze operațiunile în țări vecine, precum Bulgaria și Ungaria, unde  există cota unică.
Pe de altă parte, experiența ne-a demonstrat că supraimpozitarea conduce la creșterea economiei subterane, cu consecințe negative asupra bugetului, prin scăderea veniturilor. Nu în ultimul rând, statul român nu are infrastructura necesară pentru a încasa un impozit progresiv, Ministerul de Finanțe și ANAF nefiind pregătite administrativ pentru acest pas.
Investițiile reprezintă singura modalitate de a dezvolta economia, de a crește încasările la buget, iar introducerea de noi taxe, mai ales în contextul actual al războiului de la graniță, nu reprezintă o soluție sustenabilă”, a declarat Eugen Țapu.

Senatorul liberal consideră că Ministerul de Finanțe are toate pârghiile necesare pentru a diminua evaziunea fiscală și pentru a colecta venituri la bugetul de stat, fără să împovăreze antreprenorii, sectorul privat.

Ad.V.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.