Eugen Țapu măsluiește istoria județului precum Ceușescu istoria României! „30 de ani de dominație PSD în Neamț!”

Falsificarea istoriei în interesul unor persoane sau a unor grupuri de interese politice este o practică destul de des întâlnită în cazul regimurilor dictatoriale sau a celor care doreau o legitimare bazată pe argumente inventate. Stalin, Fidel Castro sau chiar Ceaușescu au aplicat-o din plin, dictatorul român falsificând nu doar propria biografie și pe a soției sale, ci chiar pe cea a Partidului Comunist Român, victimizat în cărțile de istorie ale regimului drept „ilegalist”. Vorba istoricilor care spun că așa de ilegaliști erau vechii comuniști că nu-i căutau nimeni…

Senatorul liberal Eugen Țapu s-a lăsat astăzi atât de furat de frumusețea propriului discurs încât, într-un simplu exercițiu de retorică, a măsluit istoria județului Neamț la o cotă incredibilă. „Pentru prima oară după Revoluție, PSD a pierdut județul Neamț, iar PNL este pe primul loc. Este un moment de istorie locală.  Este și un început de drum nou, după 30 de ani în care, sub dominația PSD, județul Neamț a ajuns în top-ul sărăciei, fără niciun kilometru de autostrada, fără nicio investiție majoră”.

Partea de mai sus, marcată cu roșu, sfidează grobian istoria reală a județului, într-un stil definitoriu pentru senatorul Țapu care nu e la prima ispravă de acest gen într-o conferință de presă.
Oricum ai privi ideea de dominație politică în județ, prin prisma alegerilor locale sau generale, PSD nu a reușit să fie la butoane, neîntrerupt, 30 de ani în care, de fapt, puterea a avut pe rând culorile roșu, galben, portocaliu, roșu etc…

Dacă e de stabilit puterea politică asupra județului Neamț prin prisma apartenenței politice a celor care au câștigat funcția de președinte a Consiliului Județean, unii precum Ioan Onisei (FSN-PD), sau Vlad Marcoci (PNL), sau Vasile Pruteanu și Mircea Pintilie (PDL), sau Culiță Tărâță și Constantin Iacoban (UNPR, APEL) au fost orice la momentul respectiv numai social-democrați nu.
Dacă dominația politică e văzută prin prisma alegerilor generale, probabil că Eugen Țapu a uitat de anul 2008 când PSD a luat doar 4 mandate, iar PDL-ul lui Gheorghe Ștefan (campion la acea vreme) 5, plus alte 2 mandate luate de PNL.

În rest, în aceeași conferință de presă de astăzi, același senator a făcut orice pentru a ieși în evidență: s-a cățărat să răspundă la întrebări care nu îi erau adresate lui ci celorlalți liberali de la masă (tocmai pentru că în general răspunsurile lui fie nu sunt la obiect, fie sunt evident manipulatoare), nu s-a dat în lături de a măslui informațiile dintr-o întrebare (adresată chiar de Vestea) și, ca de obicei, s-a hlizit într-una, de parcă nu era un eveniment serios la un partid serios ci o șuetă pe terasa unei bodegi.

D.V.

3 thoughts on “Eugen Țapu măsluiește istoria județului precum Ceușescu istoria României! „30 de ani de dominație PSD în Neamț!”

  1. O sa vedeti in timp cine este acest Tapu … Fereasca Dumnezeu !!!! . Inainte de a vorbi documentezate domnule ,, SENATOR „

  2. Nu ati inteles nimic, domnule Vinca!Tapu, Cozmanciuc si Lazar sunt exponentii „Romaniei normale”!Trebuie sa va obisnuiti cu ei, fiindca vor fi la butoane vreo zece ani de acum inainte!

  3. Bravooo …! domnule Vinca , mai ,, dati ” peste ei… Acesti asa zisi politiceni traiesc in prezent au uitat trecutu.
    Cum este tata lor Iohannis asa sunt si ei …..

Lasă un răspuns