Epoca de aur Cărbunariu! Salariatii TT nu şi-au primit lefurile! Or fi fost făcute plăţi către prietenii Dăscălescu şi Bobo?

Managementul multilateral dezvoltat al Gianinei Cărbunariu la Teatrul Tineretului din Piatra Neamţ îşi arată roadele: ziua de leafă de 8 decembrie a trecut aşa cum a venit, fără ca în cardurile angajaţilor instituţiei să ajungă vreun leu.

Actori, cabiniere, personal TESA, Secretariat Literar, paznici etc au plecat la final de săptămână acasă fără un ban şi încercând să reţină pentru a recita familiilor anunţul sinistru lipit pe avizierul de la intrarea în instituţie. Vezi fotografia de mai jos:

Ca toţi oamenii din ţara asta, şi salariaţii de la TT, indiferent de funcţia pe care sunt angajaţi, au de platit ultilităţi, alte facturi, de cumpărat mâncare, rate… Unii s-au şi împrumutat până la ziua de leafă şi supărarea unora dintre ei era cu atât mai mare cu cât nici nu au fost preveniţi de situaţia respectivă, care nu s-a întâmplat nici măcar în vremurile de criză când guvernarea PDL tăia salariile dar le dadea în ziua stabilită.

Făcând haz de necaz, un salariat TT întreba amar unde sunt cei care, în urmă cu câteva zile, strângeau semnături pentru susţinerea neo-socialistă a noii directoare. Ştirea a făcut vineri seara turul oraşului Piatra Neamţ şi unii dintre cei care au început să se uite mai atent la ce se întâmplă în ograda instituţiei de cultură se întrebau dacă acelaşi sistem de ne-PLATĂ i-a vizat şi pe amicii Gianinei Cărbunariu care au avut statut de furnizori de servicii la Festivalul de Teatru sau de beneficiari ai acestor servicii (de exemplu de cazare şi masă). Cele mai frecvente referiri erau la cântăreţul Bobo Surupăceanu (furnizor de cântece), regizorul Andrei Dăscălescu (furnizor de declaraţii filmate, numite în limbaj tehnic tv „sicroane”), la Oltiţa Cîntec, Cristina Modreanu etc.

Cititi si Cel mai mare JAF la banul public din istoria TT!

Marea majoritate a celor care lucrează la Teatrul Tineretului NU AU ALTĂ SURSĂ DE VENIT decât SALARIUL respectiv. Fericiţii care au şi alte surse de venit pot fi număraţi pe degete, e vorba de directoarea Cărbunariu şi alţi câţiva angajaţi.

Sunt voci care leagă această întârziere „ÎN PREMIERĂ” a salariilor de faptul că directoarea Gianina Cărbunariu ar fi fost plecată în ultimele zile din ţară (în interes personal), însă directoarea economică de la TT, Ramona Pristavu, a infirmat această ipoteză cauzală într-un răspuns dat jurnaliştilor de la Mesagerul de Neamţ.

Informaţii neoficiale ajunse la Vestea spun că instituţia are banii în conturile de la Trezorerie şi că problema respectivă se datorează exclusiv organizării interne. Mai mult, Departamentul Financiar (invocat în anunţul de mai sus) ar fi lucrat în ultimul timp pe baza priorităţilor stabilite de conducerea instituţiei.

Rămâne de văzut dacă termenul promis în anunţul de mai sus va fi respectat…

D.V. /  surse foto: Mesagerul de Neamt, youtube

Comentarii Facebook

2 thoughts on “Epoca de aur Cărbunariu! Salariatii TT nu şi-au primit lefurile! Or fi fost făcute plăţi către prietenii Dăscălescu şi Bobo?

  1. Daca departamentul finaciar nu are timp sa calculeze salariile , sa-si gaseasca alt loc de munca!

  2. Mai oameni buni si carcotasi, dar daca aceasta persoana care conduce acum TT este un Constantin Chiriac in devenire ?
    Ce veti mai zice peste 2-3 ani daca se va veni la Piatra Neamt in pelerinaj teatral?
    Poti sa stii ce zace in ranita ei ?

Lasă un răspuns