Episcopul Macarie despre cazul Smicală din Finlanda: „Copilași prigoniți!”


Maria și Mihai Smicală sunt „copilași prigoniți” iar autoritățile din Finlanda nu fac nimic pentru o rezolvare justă a problemei – aceasta este opinia PS Macarie, episcop al Europei de Nord, într-un interviu acordat lui Cristi Șelaru pentru stiripesurse.ro.

<<Cristi Șelaru: Probabil că cel mai răsunător, din nefericire, caz în care a fost implicată Episcopia Europei de Nord este cel al familiei Smicală. Care este situația actuală?

PS Macarie: Într-adevăr, un caz dureros ce nu-și găsește încă rezolvarea este cel al familiei Smicală. Rezidentă în Finlanda, nu se regăsește pe teritoriul Episcopiei noastre, dar am adoptat-o cu toată dragostea pe medicul Camelia-Mihaela Smicală și pe copilașii ei prigoniți, fiindu-le părintele duhovnicesc. Am depus demersuri pe cât a fost posibil, am căutat să implicăm și să conștientizăm autoritățile, dar, din păcate, la nivelul autorităților centrale, există o implicare, să spunem, prea discretă și lipsită de energie, convingere. Pentru mama Camelia-Mihaela și pentru copii ei, Johan-Mihail și Maria-Alexandra, ne rugăm cu osârdie tot timpul și îndemnăm pe toți credincioșii să o facă, spre a primi ajutor și izbăvire de la Domnul orfanilor și al văduvelor>>.

Pe cazul Smicală, Episcopul Macarie a avut mai multe intervenții și acțiuni decât toate plutoanele de bugetari din Ministerul de Externe, motiv pentru care autoritățile finlandeze i-au și interzis acestuia accesul la cei doi copii.

Întregul interviu, AICI.

D.V.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns