EMOŢIONAT! Roşu la faţă ca racul, când a depus Jurământul!

 

enache ciprian (2)Revenirea lui Ciprian Enache în funcţia de consilier judeţean a fost probabil un moment emoţionant pentru ce care, în urmă cu mai bine de 4 ani, a prin tot un capăt de mandat dar cu preţul renunţării atunci la funcţia de Director al Administraţiei Parcului Naţional Ceahlăul. Cea mai bună dovadă a acestei emoţii sunt imaginile suprinse azi la Consiliul Judeţean Neamţ unde, în momentul depunerii jurământului, Enache avea un chip pe care românii îl numesc „roşu ca racul!”.

După ce a depus jurământul şi după ce a fost felicitat de colegi şi de preşedinta Emilia Arcan, Enache şi-a mai revenit parcă, le-a mulţumit colegilor ducând mâna la piept dar faţa sa nu mai are la fel de colorată.

enache ciprian (4)

Pentru validarea lui Ciprian Enache pe locul lăsat liber de revocarea lui Constantin Iacoban a fost nevoie ca proiectul respectiv să fie unul din cele 4 pentru care s-a propus suplimentarea ordinii de zi. Enache a stat în sală nu la masa de şedinţe până s-a ajuns la proiectul care îl viza şi a luat loc la masă şi a depus jurământul abia după ce a fost validat de Comisia specială şi de votul secret al colegilor săi. Această rocadă de la CJ (Iacoban-Enache) înseamnă, practic, un loc în minus pentru UNPR şi unul în plus pentru PNL (Enache fiind pe lista APEL de la alegerile locale din 2012, formată din PDL-UNPR-PNTCD). Dar au fost şi situaţii anterioare în care beneficiul a fost în cealaltă direcţie astfel că nu au fost astăzi contre inutile la această validare.

Ciprian Enache vine din mediul privat. Anterior, în perioada 2008-2012, a fost preşedinte al organizaţiei judeţene de tineret PDL şi a ocupat, pe rând, funcţiile de Director la Direcţia de Sport, apoi de membru în structura Cabinet Preşedinte de la CJ, apoi Director al Administraţiei Parcului Ceahlău şi, pentru o scurtă perioadă la finele mandatului trecut, a fost şi consilier judeţean.

Ulterior a trecut într-un plan secund al politicii nemţene şi s-a dedicat mai mult afacerilor de familie, ocupându-se de o firmă care procesează ulei presat la rece şi de o microfermă la Girov.

D.V.

cop enache

 

Lasă un răspuns