EMOŢIONANT! Au „strâns” maşinile „în spic” ca să poată trece Salvarea! Oameni şi cocalari în blocajul rutier…

Vestea a devenit de vreo 2 ore un fel de dispecerat neoficial al blocajului rutier dintre Piatra Neamţ şi Alexandru cel Bun. Curg informaţii, fotografii, opinii, acuzaţii şi înjurături la adresa celor responsabili cu blocajul dar şi relatări emoţionante. Una dintre cele din ultima categorie punctează solidaritatea deosebită de care au dat dovadă peste 100 de şoferi de pe ambele sensuri de circulaţie, chiar la intrarea în Piatra Neamţ, pentru a face loc unei ambulanţe care venea dinspre Bicaz spre Spitalul Judeţean.

„Cred că salvarea mai avea vreo 150 de metri până la zona unde era gâtuirea de trafic până la semafor şi, efectiv, nu mai avea pe unde înainta, in ciuda faptului că foarte mulţi au tras cât mai pe dreapta, cu speranţa de a-i face loc pe mijloc. Şi atunci, exact ca în clipul ăla viral de pe internet (N.R. cu o situaţie similară care are loc într-un tunel din Japonia), prima masină care era la semafor spre sensul de intrare în Piatra Neamţ, a dat un pic înapoi. Şoferul din spate s-a prins şi a dat si el un pic, ca să-i facă loc. Şi prima maşină a parcat în spic, cu botul în acostament. Al doilea a făcut la fel. aproape lipit de prima maşină. Şi tot asa… A fost de-a dreptul emoţionant. La fel şi pe sensul celălalt de circulaţie unde. de asemenea îngheţase circulaţia. Şoferul de pe Ambulanţă a lăsat doar girofarul, a oprit sirena şi a trecut pe canalul lăsat liber pe mijlocul drumului, mulţumind prin gesturi. Iar mulţi dintre şoferi, coborâţi deja din maşini, aplaudau şi făceau semnul OK cu degetul mare. Sper să fi fimat cineva momentul, cu toate că nu ne ardea de aşa ceva, pentru că ar merita văzut”, ne-a relatat un martor ocular.

Citeste si: Blocaj rutier infernal la intrarea in Piatra Neamţ dinspre Bicaz! Coadă de maşini pe 5 kilometri!
Cititor Vestea: „Am făcut 5 kilometri într-o oră! Cine e inteligentul de Dorel care a aprobat blocarea Drumului Naţional la oră de vârf?”

Evident, ca în orice istorie cu oameni, nu lipsesc nici exemplele negative de la acelaşi blocaj rutier. Au fost unii care au vrut să arate că sunt mai grăbiţi decât toţi ceilalţi şi, sfidându-i pe ceilalţi şoferi, au forţat depăsirea coloanei care înainta cu viteza melcului.

D.V.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns