Emoţii la Est TV / Disponibilizări? Tăieri de lefuri?

est tv

Emoţii cât cuprinde la Est Tv, televiziunea nemţeană controlată de familia lui Culiţă Tărâţă şi condusă de ex-colonelul SRI Corneliu Dan Corduneanu. Susţinerea financiară asigurată lunar prin reclame dirijate sau prin bani produşi în alte activităţi devine, pe zi ce trece, o problemă tot mai acută. După doi ani de funcţionare (postul a fost lansat în vara lui 2012), răbdarea finanţatorilor pare să se apropie de limită, mai ales că performanţele profesionale şi financiare promise de managerii care s-au succedat în acest interval de timp nu au depăşit stadiul de “Fata Morgana”.
Mai mult, ultimele luni s-au dovedit a fi de coşmar. După amenda de 200.000 de lei (noi) încasată de la CNA (o palmă usturătoare dată managementului jurnalistic de tip securistic al lui Corduneanu), alte reclamaţii sunt pe flux pentru materiale de presă date la plezneală, luate cu copy-paste din pestilenţialul site condus de acelaşi ex-colonel şi unde îşi publică miştocărelile ieftine unii moderatori sau alţi jurnalişti de casă ai lui Tărâţă. Şi cum “dătătorii cu gura” sunt mult mai bine plătiţi decât reporterii de pe ştiri, dilema este cât casa la postul tv din curtea REMAT: de unde să se taie? De la jurnaliştii care chiar fac teren şi presă sau de la cei “de atac” – 🙂 🙂 🙂 – care, în loc să-i asigure imagine şi imunitate media lui Tărâţă, mai mult i-au făcut rău?

Sănătatea precară a mogulului Culiţă Tărâţă a accentuat această analiză internă care nu prevede nimic bun. Pe această situaţie se adaugă şi retragerea unor furnizori de publicitate dar şi replicile unora din familia Tărâţă care nu s-au sfiit să afirme, chiar public, că “televiziunea Est Tv este o gaură fără fund”.

Ca de obicei, cei care vor avea de suferit, sunt “cei mici”, reporterii sau cameramanii care au doar vina de a fi vrut să mănânce o pâine deloc uşoară. “Vedetele” (care sunt şi mult mai bine plătite) se vor reorienta aşa cum se întâmplă de obicei cu şobolanii de pe o corabie aflată în derivă. Iar unii dintre ei – caracter, tată! – nu vor avea nicio jenă ca, dacă interesul le-o cere, să fie mâine-poimâine, cei mai acerbi critici ai lui Culiţă Tărâţă şi ai afacerilor familiei acestuia. Nu ar fi prima dată când ar face aşa ceva…

Daniel VINCA

Comentarii Facebook

One thought on “Emoţii la Est TV / Disponibilizări? Tăieri de lefuri?

  1. Pingback: “Adevăratul agent al KGB din Neamţ” dat în primire de protestatarul Ţuburlui. E vorba  de ex-colonelul SRI... - vestea.net

Lasă un răspuns