Emilia Arcan a semnat prelungirea cu 10 ani a administrării Parcului Ceahlăul de către Consiliul Judeţean

arcan

Vicepreşedintele CJ Neamţ, Emilia Arcan a semnat vineri, la Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice, contractul de administrare a Parcului Naţional Ceahlăul de către Consiliul judeţean, pentru următorii 10 ani, după cum informează un comunicat remis de instituţia judeţeană.

Contractul este semnat de ministrul mediului, Attila Korodi, și de vicepreședintele Consiliului Județean Neamț Emilia Arcan (…). Desemnarea Consiliului Județean Neamț pentru administrarea Parcului Național Ceahlău a fost făcută printr-o procedură de licitație, la care a fost înscris noul plan de management”, menţionează comunicatul citat.

parc

sursa foto: http://www.ceahlaupark.ro/

„Am reușit mai mult decât o prelungire a contractului anterior de administrare a Parcului Național Ceahlău pentru următorii 10 ani, deorece acum am câștigat și administrarea ariilor protejate și a rezervațiilor naturale din zona Ceahlău. Este o mândrie și un cîștig pentru județul nostru, căci astfel ni se deschide perspectiva realizării unor investiții importante, atât din fonduri proprii, cât și din surse atrase, într-un domeniu de mare perspectivă cum este cel al protejării mediului și al dezvoltării turismului“, a declarat Emilia Arcan, vicepreședinte al Consiliului Județean Neamț.

Contractul de administrare a Parcului Național Ceahlău a expirat la începutul acestui an și a fost prelungit, prin hotărâre a Consiliului Județean, în luna aprilie, cu un act adițional, în care apărea ca organism intermediar Agenția pentru Protecția Mediului. Procedura de licitație pentru desemnarea unui nou administrator a fost finalizată în cursul lunii octombrie a acestui an.
În Parcul Naţional Ceahlăul acţionează două departamente din subordinea CJ Neamţ: Direcţia de Administrare a Parcului şi Serviciul Salvamont.

vestea.net

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.