Emilia Arcan, promisiune de suflet la începerea anului şcolar: EXCURSIE PENTRU 100 DE COPII!

100 de elevi de la Şcoala Girov ar urma sa beneficieze de o excursie în care vor vizita Parlamentul României dar şi obiective turistice de pe traseul Piatra Neamţ – Bucureşti / aceasta este promisiunea făcută azi de senatorul de Neamţ Emilia Arcan, prezentă la începerea cursurilor la unitatea şcolară menţionată. Arcan a fost participat, de la ora 9,30, la deschiderea anului şcolar la Şcoala din Girov, acţiunea care a avut loc chiar în faţa Primăriei din localitate.

Şefa femeilor social-democrate din Neamţ a vizitat apoi mai multe săli de clase din şcoală şi în faţa bobocilor de clasa întîi şi a părinţilor acestora a promis că îi vrea pe „studenţii” respectivi într-o vizită în Parlamentul României. Când unul dintre părinţi deja calcula cam cât ar costa transportul, Emilia Arcan „a făcut pe din două” cu primarul comunei, Vasile Ciubotaru: “Nu, părinţii nu trebuie să cheltuie niciun ban cu transportul, e domnul primar aici şi sunt convins că autoritatea locală va găsi o soluţie de rezolvare”. În ideea respectivă şi ţinând cont de calităţile organizatorice ale Emiliei Arcan, probate în diverse acţiuni realizate de OFSD Neamţ, e mai mult ca sigur că aceasta va căuta soluţii pentru finanţarea totală a întregii excursii (cazare, masă, acces la câteva obiective turistice).

Aceasta a mai precizat că ideal ar fi să fie vorba de un grup de 100 de excurisonişti (2 autocare) şi a fixat şi un termen limită: “În cadrul acţiunilor de la Şcoala Altfel, cel tâziu până în ianuarie-februarie”.

La Girov, Emilia Arcan nu s-a aflat într-o simplă acţiune de bifare a deschiderii cursurilor. În clasele cu prichindei, şi de la Şcoală dar şi de la Grădiniţă, senatoarea de Neamţ a stat de vorbă cu copiii, s-a jucat cu ei. De asemenea, a avut şi o discuţie cu directoarea Şcolii şi cu primarul comunei, dialog din care a aflat care sunt problemele cele mai dureroase ale unităţii şcolare, cum ar fi, de exemplu, lipsa unei săli de sport.

Dimineaţă, înainte de Girov, Emilia Arcan a participat şi la deschiderea cursurilor de la Liceul Auto. Şi aici, alături de Părintele Capşa sau de vicele de la CJ Neamţ, Laurenţiu Dulamă, senatoarea de Neamţ a spus câteva cuvinte elevilor, părinţilor, cadrelor didactice, urându-le un an şcolar fructuos, cu împliniri, cu o bună relaţie elev-părinte-cadru didactic.

„Am participat la deschiderea cursurilor şi la un Liceu din oraş dar şi la o şcoală dintr-o comună pentru că nu doar că programa şcolară e aceeaşi şi la oraş şi la ţară dar, în primul rând, toţi sunt copiii noştri, trebuie să le asigurăm condiţii cât mai bune de studiu. Sunt unul dintre oamenii politici care militează pentru reducerea decalajului condiţiilor de viaţă dintre sat şi oraş, merg tot timpul cu plăcere şi cu resnponsabilitate pe uliţele satelor din Neamţ pentru că şi oamenii aceştia au drepturi şi, gopodari, harnici, responsabili, chiar sunt parteneri serioşi de discuţie. Iar excursia pentru copiii de la Girov nu va rămâne la stadiu de promisiune ci veţi vedea că va fi onorată. Mi-aş dori ca şi alţi politicieni şi primari să se molipsească şi să-i ajutăm pe copiii noştri din Neamţ să-şi lărgească orizontul, că cunoască cât mai multe locuri frumoase din ţară dar, chiar de la o vârstă fragedă, şi mecanismele democraţiei”, a punctat Emilia Arcan.

D.VINCA

Comentarii Facebook

3 thoughts on “Emilia Arcan, promisiune de suflet la începerea anului şcolar: EXCURSIE PENTRU 100 DE COPII!

  1. Poate era mai bine daca se ducea la deschidere la scoala care a facut-o ” OM MARE” ! Sau nu?

Lasă un răspuns