Emilia Arcan, OFICIAL, candidatul Pro România pentru funcția de președinte CJ Neamț! VIDEO

Vineri a anunțat demisia din PSD iar azi a fost prezentă la conferința de presă a Pro România Neamț, alături de Liviu Harbuz, liderul respectivei echipei politice și a fost anunțată drept candidatul organizației județene nemțene Pro pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Neamț. Este vorba despre Emilia Arcan care, fără îndoială, a fost vedeta vieții politice nemțene și din wekk-endul trecut și de la începutul acestei săptămâni.

Video de mai jos prezintă, integral, conferința de presă de azi (la care Harbuz și Arcan l-au avut alături și pe Cătălin Chiței) în care informațiile au fost de două feluri: noutăți și confirmări oficiale.

Cele mai importante ar fi:
1.Emilia Arcan este, de azi, membru Pro România Neamț și candidatul penru funcția de președinte CJ Neamț.
2.Arcan va face, ractic, tandem, la alegerile locale, cu Liviu Harbuz, liderul și candidatul Pro România Neamț pentru funcția de primar de Piatra Neamț.
3.Harbuz și-a reluat funcția de lider Pro România Neamț, asumată pentru câteva luni de Cătălin Chiței.
4.Chiței – anunțat la un moment dat el drept candidat pentru funcția de președinte CJ – a declarat că el este oricum de formație mai tehnică și că și el consideră că Arcan – cu mai multă experiență politică și administrativă – este mai potrivită pentru această candidatură.
5.Rememorând vremurile din PSD, Arcan a amintit că face politică de 20 de ani, că a preluat OFSD Neamț când aceasta era mai mult o organizație pe hârtie și a dus-o în topul intern PSD, chiar pe locul 1 pe țară. De asta a și primit în vremea mandatului Rovanei Plumb funcția de vicepreședinte național OFSD.
6.Arcan a punctat că ea nu vine și spune în fața presei ce oameni din PSD or vor urma („membrii de partid nu sunt bijuterii personale”) dar a dat de înțeles că nu e exclus deloc să fie și alte mișcări pe direcția PSD-Pro România Neamț.
7.Senatoarea de Neamț a subliniat că nu a existat un aranjament anterior ci că, de vineri încoace (după ce la ședința BPJ ea a avut o interveție legată de posibilul candidat la Piatra Neamț, care a stârnit furtuna), reacția agresivă a lui Ionel Arsene a făcut-o să decidă că e momentul să nu mai accepte astfel de atitudini. „M-am sfătuit cu familia, am dat comunicatul pe care îl știți cu toții. Abia apoi m-a sunat domnul Harbuz și, așa, iată-mă la Pro România”.
Harbuz a confirmat această relatare adăugând că el și Arcan se văd, prima dată după mult timp, chiar în timpul conferinței de presă.
8.Arcan a menționat că a înțeles rigorile apartenenței la o echipă (amintind și de voturi decise politic pe subiecte controversate) dar a punctat că în PSD Neamț s-a ajuns prea departe cu lipsa democrației interne din partid.
9.Senatoarea a amintit și de momentele în care a transmis mesaje publice de susținere pentru Arsene, inclusiv în momente dificile pentru acesta, nu doar politico-administrative ci și personal-judiciare.

 

 

D.V.

 

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns