Emilia Arcan despre părăsirea sălii la discursul lui Iohannis: “L-am primit solemn pe președinte și el ne-a întors spatele!”

Senatorul de Neamț Emilia Arcan declară că părăsirea sălii în timpul discursului președintelui Klaus Iohannis de către parlamentarii PSD a fost un răspuns la provocările și jignirile aduse de acesta. “Atitudinea sfidătoare a președintelui Klaus Iohannis avută la discursul susținut în plen, unde camerele reunite ale Parlamentului dezbăteau bugetul pe acest an, i-a determinat pe senatorii și deputații PSD și ALDE să părăsească sala de ședințe!”, a precizat Arcan.

Parlamentarul nemțean subliniază că, inițial, tocmai din dorința de reconciliere, aleșii PSD, l-au întâmpinat pe Iohannis cu respectul cuvenit funcției sale dar discursul acestuia a fost tot mai provocator: “L-am primit solemn pe președinte, oficial, și el ne-a întors spatele! L-am întâmpinat respectuos, ne-am ridicat când a intrat în sală, am dat ocazia unei concilieri, astfel încât să fie liniște în țară, să dăm dovadă de maturitate politică și să arătăm că avem cu toții un scop: să vedem că românii se simt în siguranță în țara lor, că au încredere în cei cărora le-au dat votul și că după zbuciumul ultimelor zile, se reașază liniștea peste orașe! Dar n-a fost așa! A venit și ne-a jignit, a vorbit de parcă era pe moșia lui, în condițiile în care el depune jurământul de credință în fața noastră, a parlamentarilor, și de bun simț ar fi să dea dovadă de respect reciproc! Senatorii și deputații PSD și ALDE au decența și puterea de a depăși acest moment deloc plăcut și vom adopta bugetul, pentru ca nimeni din această țară să nu sufere din cauza unor orgolii care nu își au locul!”.

Emilia Arcan a subliniat și faptul că atitudinea președintelui Iohannis de a-i felicita pe părinții care au mers cu copiii la demonstrații nu este conformă cu legislația în vigoare. “A câta oară încurajează Președintele României nerespectarea legii?”, întreabă Arcan care amintește de Legea 271/2004, care la art. 27 alin (4) stipulează imperativ că: “Copiii nu pot fi folosiți sau expuși de către părinți, reprezentanți legali, alte persoane responsabile de creșterea și îngrijirea lor, organisme private acreditate ca furnizori de servicii sociale, instituții publice sau private, în scopul de a obține avantaje personale/instituționale sau de a influența deciziile autorităților publice”.

După ce președeintele Iohannis a părăsit sala de plen, parlamentarii PSD s-au întors la lucrări pentru votul la buget.

V.N.

Comentarii Facebook

9 thoughts on “Emilia Arcan despre părăsirea sălii la discursul lui Iohannis: “L-am primit solemn pe președinte și el ne-a întors spatele!”

  1. Exact cum fac copiii!! Trebuia sa fiti inteligenti si sa ramaneti, sa demonstrati ca sunteti mai buni ca el.

  2. Președintele a depus jurământul în fața țării. Nu a jurat sa va slujească pe voi.

  3. BAI VOI SUNTETI PLATITI SA STATI IN SALA AIA NU SA PLECATI PE AFARA – CA MUTULICA A VORBIT IN SFARSIT ASTA E O ALTA POVESTE – ASA CA AVETI LIPSA DE LA PROGRAM SA VI SE TAIE INDEMNIZATIILE NESIMTITE

  4. dupa ce ca sunteti prinsi in hopsai mai veniti si cu teorii de vedeta.tocmai cand ma linistisem ca am scapat de madam arcan iata ca din cand in cand ne mai provoaca.si isi arata chipul proaspat coafata.oare cand mai munceste daca toata ziua sta la coafor.intradevar e bun si senatul pentru ceva.

  5. Asa o fi. In schimb, copiii pot fi masa aceea a populatiei pe care clasa politica o foloseste la experimente. Si nu de ieri, de azi. Asteptam din partea celor care tin atat de mult la copiii nostri legi care sa fie in favoarea lor, a copiilor. Poate fac doamnele si domnii parlamentari niste vizite prin scolile tarii. Prin spitalele tarii. Prin orfelinate. Ce ziceti? Pe cand o lege a educatiei nationale care sa nu-i mai faca pe copii sclavi iar pe facatorii de manuale alternative, milionari?

  6. Penali nemernici… Presedintele a spus sa face-ti ce a-ti promis in campanie, nu sa va scapati coruptii, iara sta va deranjat si a-ti plecat ca sobolanii din sala.

  7. Foarte urat ,nu l-ati primit solemn,e presedintele tarii si trebuie respectat. Cand a inceput sa vorbeasca de buba PSD ati plecat ,nimeni nu vede cu ochi buni aceasta iesire.Stiu ca cei din Neamt nu aveau motiv ,e pacat ca s=au solodarizat ca pe timpuri. Vrem liniste in tara si coruptia in servicii publice sa dispara . .

Lasă un răspuns