Emilia Arcan i-a dat cu IGNORE lui Eugen Ţapu! Nu-i transmite niciun mesaj!

emilia-arcanAnunţată drept cap de listă la Senat, din partea PSD Neamţ, pentru alegerile parlamentare din decembrie 2016, Emilia Arcan i-a dat un IGNORE total celui aflat pe aceeaşi poziţie dar pe lista principalului competitor al PSD, adic[ la PNL. Este vorba despre senatorul Eugen Ţapu care îşi doreşte un nou mandat şi căreia Arcan nu a dorit să-i transmită niciun mesaj dar a ţinut să precizeze că doar în caz de atacuri de la adversari PSD va riposta.
Întrebarea „De pe locul 1 pe lista PSD pentru Senat, ce mesaj aveţi pentru senatorul ţapu, cel care ocupă aceeaşi poziţie pe lista PSD?” i-a fost adresată Emiliei Arcan de reprezentantul Vestea, în conferinţa de presă în care au fost anunţate listele oficiale ale PSD.
Răspunsul Emiliei Arcan: „Nu știu dacă trebuie să am un mesaj pentru candidații care sunt în cursă. Cert este că noi trebuie să ne adresăm electoratului și nu competitorilor. Dreptul este al fiecăruia, cetățenii vor alege pe cine să trimită în Parlament. Îi asigur că nu voi avea ceva cu unii dintre contracandidați. Noi ne facem campania noastră, cu strategiile noastre și mergem pe linia noastră dreaptă. Nu vom accepta să fim atacați și să luăm poziția ghiocelului dacă vom fi atacați. Dacă situația o va impune, vom riposta”.

Înainte de a se ajunge la întrebări, în aceeaşi conferinţă de presă, Emilia Arcan a mai declarat: „Este o onoare pentru mine, o bucurie și o emoție că am fost validaţi astăzi, în ședința Comitetului Executiv, în forma propusă de președinte, pentru a reprezenta județul în Parlament. Nu-mi rămâne decât să-i asigur pe locuitorii județului că mergând acolo să reprezint județul nu o să-i dezamăgesc. Voi face tot posibilul să aduc plusvaloare județului, ca reprezentant al PSD”.

În competiţiile de orice fel (sportive, electorale, de educaţie etc) există tradiţia transmiterii de mesaje între principalii competitori. E şi un semn de respect reciproc între cei cotaţi ca fiind de valoare apropiată dar poate fi şi ocazia ideală pentru transmiterea unor mesaje mai belicoase, a unor provocări etc. Tot ca o tradiţie, de obicei refuză să dea curs unor astfel de întrebări competitorii evident mai bine plasaţi, strategia fiind „nu am pe cine băga în seamă”. E la fel ca atunci când unii candidaţi foarte bine plasaţi în sondaje refuză (sau nu-şi găsesc timp) să participe la unele dezbateri tocmai pentru a nu creşte cotele candidaţilor creditaţi cu doar câteva procente.
Şi în această cheie poate fi citit refuzul Emiliei Arcan de a-i transmite vreun mesaj direct lui Ţapu, ca exprimarea convingerii că PSD Neamţ, cu ea în fruntea listei, va obţine mult mai multe voturi pentru Senat decât PNL-ul care îl are vârf de lance pe acelaşi buletin de vot pe Eugen Ţapu.
La începutul lui decembrie se va vedea ce, cum şi cât…

D.V.

cop-emilia

 

2 thoughts on “Emilia Arcan i-a dat cu IGNORE lui Eugen Ţapu! Nu-i transmite niciun mesaj!

  1. asta e articol? zic sa te lasi de presa ca in ultima vreme numai aiureli scrii

    Admin: si eu zic sa te hotarasti cum te cheama si ce sex ai. Ba Iohan, ba Roxana… Si a naibii coincidenta, comentariile tale superinteligente apar doar la anumite subiecte. Postac jalnic!

Lasă un răspuns