Emil Bobu a înviat! Se numește acum Mugurel Laicu! Comunicat DRDP, fără rezolvări clare dar cu elogii…

Emil Bobu – simbolul obedienței și slugărniciei din perioada ceaușiștă – s-a reîntrupat (metaforic vorbind) în Mugurel Laicu, (din nou) director general la DRDP Iași.
O postare tip comunicat, făcută pe facebook de Laicu duce pe culmi de glorie limbajul de lemn, formulările evazive care ocolesc termene concrete pentru rezolvarea unor probleme grave și urgente, scuza puerilă cu „dușmanii poporului” (fosta guvernare), angajamente festiviste (lipsite de date concrete) și se încheie apoteotic cu elogii aduse unor instituții conduse de … colegii săi din PSD.

Nu știm dacă nivelul intelectual al lui Laicu îl depășește sau nu pe cel al lui Bobu (care se referea și la câinele lui Ceaușescu cu apelativul „tovarășul Bobu”) dar comunicatul postat de el nu-i face un serviciu: textul însăilat tip cuvântare counistoidă nu poate păcăli nici un copil de clasa a 2-a și, în esență, arată incompetența crasă a unui astfel de personaj și credința (sau speranța) lui că atât timp cât are spate politic se simte ok.

Pentru a înțelege pe deplin ideea de comunicat la normă, trebuie dăcută precizarea că postarea lui Laicu a fost făcută azi, după ce ieri Vestea a întrebat pe grupul dedicat Prefectură-Neamț ce se mai aude cu amplasarea semafoarelor în intersecția de la Gâdinți, lucrare promisă de prefectul Adrian Niță pe 14 iunie, cu termen de rezolvare „maxim 14 zile”.

Ieri, prefectul Niță nu a răspuns acestor întrebări (o fi avut și alte probleme importante în agendă sau și tăcerea e un răspuns) dar azi, același prefect, pe același grup, a postat… linkul comunicatului lui Laicu.

Textul invocă o pretinsă vizită făcută ieri în Neamț de Laicu și subordonații săi, la obiective cu probleme (intersecție Girov, drum Bicaz-Poiana Largului, intersecție Gâdinți, intersecție Humulești etc) și este ilustrat cu niște poze reprezentative. Adică o schiță și 3 poze care par a fi de arhivă.
Adică nu e nicio poză clară care să arate că ieri Laicu și aghiotanții săi chiar a fost în Neamț, în punctele respective. Deși invocă întâlniri cu autorități locale (inclusiv cu primarul de Târgu Neamț).

De ce nu a postat Laicu poze cu aceste întâlniri de lucru în condițiile în care și contul lui și pagina DRDP sunt full cu astfel de imagini, personajul chiar părând a fi și el un „bolnăvior de imagine”?

De ce nu a participat și prefectul Niță la această vizită de lucru (pe calapodul lui), mai ales că e vorba de subiecte foarte-foarte importante?

Aceste detalii, ora publicării comunicatului lui Laicu (azi, ora 10 aproximativ) și faptul că acest pseudo-raport vine după articolul de ieri din Vestea generează suspiciunea rezonabilă că textul a fost însăilat nu după vreo vizită reală în teren ci după un telefon primit de la Neamț (Prefectură? CJ?) gen „dar ieși domle cu ceva, că ne iau oamenii la rost că nu am făcut ce am promis”. Și Laicu – acest Bobu al zilelor noastre – a ieșit. Prost! Că atâta îl duce pe el capul. Cu un inventar de probleme deja cunoscute de nemțeni, cu soluții bolmojite la modul general, fără o expunere tehnică asumată cu termene, compensând cu „angajamente” a la Bobu și cu elogii ca pentru Ceaușescu și câinele lui.

Mai jos, comunicatul măreț emis de Laicu-Bobu.
Dacă (nu) vreți să știți când vor fi reparate podurile din Neamț, ce se va întâmpla în intersecțiile de la Gâdinți și Girov sau în cea de la Humulești (pentru care Primăria locală a trimis adrese de mai bine de 2 ani), citiți-l:

…………………………..

Ieri împreună cu reprezentanți DRDP IASI din cadrul Serv Proiectare, Serv SIG Circulației, Serv Investiții – Lucrări de Arta am fost prezent in județul Neamt unde am vizitat mai multe obiective împreună cu autorități locale și experți .
‼️. Prima întâlnire am avut-o la Tg Neamț unde împreună cu autoritățile locale am analizat situația intersecției de la Humulesti o intersectie cu valori de trafic extrem de ridicate și unde in perioada 2020- mai 2022 au fost nenumărate solicitări in vederea reglementarii acestei situații.
– Guvernarea de dreapta și conducerea DRDP a sfidat solicitările autorităților locale ( cum au făcut de altfel in tot județul Neamt in acești 2 ani și jumătate de coșmar ) nedorind să se implice in vederea îmbunătățirii siguranței circulației și a confortului in trafic.
‼️ In urma discuțiilor purtate in prezenta dlui primar Harpa am stabilit realizare următoarelor :
A. Realizarea unei giratii moderne ( vezi planșă ) care are următorul grafic de implementare :
– Studiu de Fezabilitate ( 3 luni )
– Proiect tehnic și execuție in prima jumătate a anului 2023
B. Pana la finalizarea Sensului Giratoriu vom implementa in perioada următoare o reglementare a circulatiei cu Semafoare noi ( achiziționate , montate si întreținute de DRDP IASI ) .
– Primaria Tg Neamt ne-a asigurat ca va cadea in sarcina ei racordarea la rețeaua de energie electrică .
‼️. A doua întâlnire a fost efectuată pe DN 15 B la podul de la km 11 împreună cu expertul așa cum am stabilit la Prefectura Neamt cu dl prefect și cei de la ISC .
– Acest pod este in monitorizarea zilnică a SDN NEAMT, facem o urmărire topo curentă și funcție de rezultatul expertizei vom lua măsuri suplimentare .
– Podurile aflate pe DN de pe raza Jud Neamt ca și din toată Regională DRDP IASI sunt expertizate , sunt in programe de intretinere o parte la DRDP și multe altele direct la CNAIR in special cele cu intretinere RK la care se face atât expertiza cât și demersuri pentru finanțare extrena .
‼️. A treia vizita tehnica a fost pe DN 15 între Poiana Largului și Baraj Bicaz unde continua lucrările de reparații ( burdușiri ) in regie proprie .
– Așa cum am promis încă de la începutul acestui nou mandat ( acum 3 luni ) anul acesta vom turna și covor asfaltic pe acest traseu de peste 42 km .
🆘. Mentionez ca fosta conducere și guvernarea de dreapta nu au reușit sa pună măcar o roabă de asfalt din 2020 pana in Mai 2022, nu au reușit timp de 2 ani sa finalizeze procedurile de achiziție covoare asfaltice .
📕. Am reușit sa finalizam procedura de achiziție in timp record ( 2 luni ) a trecut și perioada de contestații urmează sa semnam contractul și după rectificarea bugetară sa începem asfaltarea acestui DN unde guvernarea de dreapta și fosta conducere DRDP au bătut sârbă tot pe loc, pe loc, pe loc vreme de 2 ani și jumătate.
‼️. A patra vizita a fost la intersecția de la Girov unde ne-am luat angajamentul in fata dlui Prefect și a CJSU Neamt sa realizam un sens giratoriu și sa renuntam la semaforizare ( pe care o vom muta la Gâdinți )
– termenele sunt depășite deoarece au intervenit mai multe cauze obiective independente de voința DRDP IASI .
– până acum am realizat pentru acest obiectiv :
a. dezafectarea vechilor insule despărțitoare
b extinderea pârtii carosabile care sa ne permită realizarea girației
c. achiziția bidoanele de plastic care vor forma viitoarea girație
d. măsurători
e realizare proiectului care este in avizare la Poliție și CTE DRDP
– mai rămâne realizarea acestei giratii și achiziția mutării semafoarelor la Gâdinți unde am rezolvat împreuna cu autoritățile locale problema racordării la energie electrică.
‼️. Trebuie sa mulțumesc Prefecturii , CJ Neamt și autoritatilor locale pentru sprijinul pe care îl acorda in mod permanent in vederea rezolvării problemelor de siguranța a circulatiei de pe raza DN din județul Neamt .
sursa – facebook, Mugurel Laicu
…………………………………………………
Dați click pe „vizionează pe toutube” în ecranul de mai jos sau AICI pentr a vedea un film documentar despre Emil Bobu.

D.V.

Nota Bene – pentru cei care se ]ntreab[ de ce este și poza președintelui CJ Neamț (ex președinte PSD Neamț) în articol și pe copertă: dați o căutate pe google cu termenii „Mugurel Laicu Ionel Arsene”.