Elevii inventatori de la Rareș și-au primit premiile de la Primărie și CL

Elevii Colegiului Național „Petru Rareș” medaliați cu aur la competiția „Space Settlement Contest” organizată de National Space Society of America au fost premiați astăzi de primarul Andrei Carabelea, într-un cadru festiv, anunță un comunicat de presă remis de Primărie.
Fiecare membru al echipei și coordonatorul proiectului, profesorul Grigoruță Oniciuc au primit din partea Primăriei și Consiliului Local suma de 3000 de lei, ca semn de apreciere pentru performanța atinsă, dar și pentru a putea participa în luna mai la Luxembourg, unde își vor prezenta proiectul în standul României, la evenimentul organizat cu prilejul Zilei Europei.
„Acești elevi au calitățile și pregătirea necesară pentru a avea orice carieră își doresc și a-și îndeplini orice vis. Îi felicit pentru perseverența, curajul și dedicarea de care au dat dovadă, depășind toate obstacolele pe care le-au întâlnit.” a declarat primarul Andrei Carabelea.

Proiectul „Neves” cu care elevii pietreni au câștigat medalia de aur la competiția din Statele Unite, a constat în conceperea unei nave spațiale, populată de o societate complexă, care să poată trăi și funcționa în spațiu, pe o perioadă nelimitată. Echipa de proiect este formată din: Apostol Alexandru, Armeanu Ștefan, Bărbieru Tudor, Berea Alexandru, Bistriceanu Traian, Cristescu Ilinca, Gheorghiu David, Scurtu Iancu Matei, Lupașcu Theodor, Verdeanu Mircea și Zăgărin Tudor.

VN

Lasă un răspuns