Elevii, învăţaţi să spună NU drogurilor

 sdsd                                               

Pentru prevenirea consumului de substanțe stupefiante sau cu efect halucinogen polițiștii au recomandat elevilor cu care s-au întâlnit, în ultimele zile, în cadrul unor acţiuni de educaţie preventivă:  să manifeste atenție sporită când își aleg cercul de prieteni; să nu cedeze tentației de a consuma droguri, să spună NU în fața celor care încearcă să îi convingă să încerce efectul halucinogen al drogurilor și să anunțe imediat Poliția, părinții, profesorii daca li s-a propus să consume droguri sau dacă au fost martorii unor asemenea practici ilegale.

În această săptămână, polițiștii de prevenire în colaborare cu cei din cadrul secțiilor și posturilor de poliție rurale au intensificat activitățile de prevenire în unitățile de învățământ în vederea reducerii riscului de victimizare sau implicarea elevilor în săvârșirea de fapte penale.

Oamenii legii au fost prezenți în șase unități de învățământ din mediul rural în comunele Alexandru cel Bun și Borlești, în rândul a 600 de elevi care au fost beneficiarii direcți ai informațiilor transmise pe linia prevenirea delincvenței juvenile și a victimizării minorilor. De asemenea, polițiștii au avut în vedere aspecte care vizează sfera crimei organizate, respectiv: consumul de droguri, criminalitatea informatică și traficul de persoane.

Activitățile cu caracter preventiv au dorit să marcheze și data de 30 ianuarie, Ziua Internațională Împotriva Violenței Juvenile. 

V.N. / sursa: Politia Neamt

 

Lasă un răspuns