Elevii din Ștefan cel Mare, învățați să nu se lase păcăliți pe Internet


Peste 100 de elevi de gimnaziu din comuna Ștefan cel Mare au participat ieri la o întâlnire cu polițiștii, informează un comunicat de presă al IPJ Neamț. Evenimentul a avut loc în incinta căminului cultural din comună, scopul fiind informarea celor mici pe tema pericolelor la care se expun în spațiul virtual.
În acest sens, copiii au vizionat un material intitulat „Internetul, prieten sau dușman”, prin care oamenii legii au încercat să surprindă atât aspectele pozitive, cât și partea mai puțin plăcută a unor situații în care elevi mai mici sau mai mari au picat în capcanele unor infractori din lumea virtuală.
Toate subiectele dezbătute au fost susținute de spoturi și filme educative care au stârnit interes din partea elevilor prezenți, dar și nenumărate întrebări pe care majoritatea dintre ei nu și le-a adresat niciodată, crezând că tot ce găsesc în mediul on-line este doar în folosul lor”, a precizat responsabilul de relații publice al Poliției Neamț.
Cum zilele de 4 și 5 aprilie sunt dedicate siguranței în mediul on-line, în cadrul evenimentului național „Săptămâna Prevenirii Criminalității”, oamenii legii merg în școlile din județ pentru a-i pune pe elevi la curent cu riscurile la care sunt expuși atunci când accesează site-uri neautorizate sau jocuri care-i pot determina să-și facă rău.

Alex SÎRBU