Elevii din Mărgineni, câștigătorii Cupei „Alexandru Podoleanu” – FOTO


Cupa „Alexandru Podoleanu” la orientare turistică a fost adjudecată de elevii școlii „Nicolae Buleu”, informează responsabilii care s-au ocupat de bunul mers al evenimentului. Concursul, organizat de Școlile Gimnaziale  „Alexandru Podoleanu” (Podoleni) și Costișa s-a desfășurat într-o pădure din Podoleni, cele cinci echipe înscrise la startul competiție trebuind să facă dovada spiritului de orientare în mijlocul naturii. Pe traseul gândit de organizatori au fost stabilite cinci puncte în care concurenții trebuiau să se oprească și să răspundă la o întrebare.


La finalul probelor, câștigători au fost desemnați cei cinci școlari de la Mărgineni: Paula Alistar, Petronela Turtică, Ștefan Miron, Matei Lungu și Iustin Scurtu, pregătiți de profesorii Marius Anghel și Mirela Diaconu. Cei cinci și-au surclasat competitorii – elevii de la școlile gimnaziale din Rediu (Iași), Frumoasa (comuna Balcani, Bacău) și Școlile Gimnaziale „Dumitru Almaș” – Negrești și „I.I.Mironescu” – Tazlău, precum și două echipe de la școala gazdă.
Echipa câștigătoare a primit medalii, dar cea mai mare satisfacție a laureaților a fost momentul în care au putut lua în brațe trofeul care le-a răsplătit eforturile.
A fost o competiție destul de dificilă dar corectă, iar copiii s-au comportat exemplar. Mă bucur că am reușit să câștigăm acest trofeu. Le mulțumesc copiilor pentru efortul pe care l-au făcut, pentru conștiinciozitatea de care au dat dovadă și pentru fair-play-ul lor”, a declarat profesorul Marius Anghel.
Poziția secundă a fost ocupată de una din echipele Școlii Gimnaziale „Alexandru Podoleanu”, în timp ce pe ultima treaptă a podiumului s-au clasat elevii de la Frumoasa – Balcani.

Alex SÎRBU

Lasă un răspuns