Elevii din Alexandru cel Bun, învățați să spună NU violenței


Sute de elevi ai Școlii Gimnaziale Vaduri – Alexandru cel Bun au avut ieri parte de o întâlnire cu jandarmii, care le-au oferit ponturi utile pentru a fi mereu în siguranță și pentru a evita să devină victime sau chiar autori ai actelor de violență.
Potrivit informațiilor oferite de responsabilii Inspectoratului Județean de Jandarmi (IJJ) Neamț, 260 de copii au participat la această întâlnire, în cadrul campaniei de prevenire „Jandarmul – prietenul care la nevoie se cunoaşte!”.


În cadrul activităţilor preventiv-educative copiii au fost informaţi cu privire la consecinţele periculoase ale unor comportamente antisociale, au aflat care sunt modalităţile de sesizare a autorităţilor, modul în care legea pedepseşte actele de violenţă săvârşite de minori dar şi aspecte ce ţin de activitatea oamenilor legii şi despre cariera de jandarm”, precizează responsabilii instituției.
La finalul acestor activităţi, jandarmii le-au prezentat tinerilor armamentul şi tehnica din dotare, au distribuit pliante informative şi i-au asigurat pe copii de tot sprijinul şi disponibilitatea lor, atât cu ocazia activităţilor de prevenire dar mai ales atunci când vor fi solicitaţi să intervină în sprijinul lor.
Acest tip de activitate are menirea de a conştientiza importanţa unei stări de normalitate în unităţile de învăţământ şi de a face cunoscut rolul pe care îl are Jandarmeria Română în asigurarea unui climat de siguranţă în societate.

Alex SÎRBU / Foto Facebook Jandarmeria Neamț

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns