Elevi din Zănești și Săvinești, polițiști pentru o zi


Treizeci de elevi de gimnaziu de la Zănești și Săvinești au primit de Mărțișor o legitimație de polițist pentru o zi, oferită de conducerea IPJ Neamț. Potrivit responsabililor instituției, sediul Inspectoratului a fost astăzi gazda unei activități preventiv-caritabile. Copiii au fost însoțiți de reprezentanții Fundației „Solidaritate și Speranță” din Săvinești și parohiei Zănești, parteneri constanți ai Compartimentului de Analiză și Prevenirea Criminalității, din cadrul IPJ Neamț.


În holul instituției au fost expuse mărțișoare, lumânări și felicitări, realizate manual de acești copii talentați. Expoziția a fost inițiată de ofițerii de prevenire, tocmai, pentru a încuraja spiritul creativ al acestor copii dar și pentru a promova astfel de activități ca o alternativă constructivă de a petrece timpul liber. Din partea Inspectoratului de Poliție Județean Neamț și Serviciului Public Comunitar Regim Permise, Conducere și Înmatricularea Autovehiculelor Neamț, elevii prezenți au primit un mărțișor simbolic, constând într-o legitimație de polițist pentru o zi și o masă caldă la popota unității”, a precizat inspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al IPJ Neamț.
Finalul activității a adus zâmbete pe chipul celor mici la vederea câinilor polițiști și a exercițiilor demonstrative cu aceștia, organizate în curtea instituției. Totodată le-a fost prezentată și o autospecială de poliție rutieră, oamenii legii aducându-le în atenție importanța respectării regulilor de circulație.

Alex SÎRBU
Foto: IPJ Neamț

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns