Elevă de la Liceul de Arte, lovită de mașină chiar pe trecerea de pietoni

O elevă de la Liceul de Arte din Piatra Neamț a fost accidentată azi, chiar pe trecerea de pietoni din fața unității de învățământ.
Din ce spun martorii oculari, fata se asigurase dar mașina a venit cu o viteză excesivă (față de limita de intravilan și de obligația de a reduce viteza la „zebră”).

Șoferul care a lovit-o este un bărbat de 61 de ani din Piatra Neamț. Nu consumase alcool și va fi cercetat pentru vătămare corporală din culpă.

Acest caz este încă unul care arată că mulți șoferi (prea mulți!) tratează cu superficialitate obligația de a acorda prioritate pietonilor.
Zilnic, fel de fel de grăbiți și grăbite, trec cu viteze mari peste aceste treceri de pietoni, inclusiv când sunt oameni angajați în traversare, inclusiv când sunt mașini deja oprite pe ambele sensuri de mers.

Dacă Poliția Rutieră nu organizează niște acțiuni preventive la aceste treceri de pietoni în perioada următoare, numărul unor astfel de evenimente va crește tot mai mult.

Lipsa de educație a unor șoferi este maximizată și de o anumită „furie” care există pe net, pe facebook, unde foarte mulți șoferi – cu atitudine, ifose și limbaj de pițiponci și bombardieri – vin cu clișeul „dar să se asigure pietonul” (extins spre „pietonul nu trebuie să treacă strada nici când vede o mașină la sute de metri” ori de câte ori e vorba de un astfel de accident.
De obicei este invocată scuza că o mașină de câteva tone nu poate fi oprită lejer, omițându-se că aceeași mașină este oprită foarte bine când, de exemplu e vorba de o intersecție și de pe sensul cu prioritate vine un camion…

În peste 98 la sută din cazurile de accidente pe trecererile de pietoni, Poliția și Justiția concluzionează că este vina șoferilor. Celelalte 2 la sută sunt cazurile în care, pe treceri semaforizate, pietonii au traversat pe roșu.

D.V.

One thought on “Elevă de la Liceul de Arte, lovită de mașină chiar pe trecerea de pietoni

  1. Sincer vorbind .. exista foarte mulți șoferi care tratează trecerile de pietoni ca pe niște nimicuri dar exista și foarte mulți pietoni care nici măcar nu se asigura de nici o culoare . În calitate și de pieton dar și de șofer consider ca vina este împărțită și ca ar trebui sa se ia masuri și pentru șoferi dar și pentru pietoni ( unii chiar au comportament agresiv și dacă le acorzi prioritate)

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.