„Ei, niște șoșociști…” / plumbul zilei

Cea mai ușoară explicație a activiștilor, postacilor și haterilor pro PNL-USR: protestatarii sunt șoșociști și simioniști.
Metoda nu e nou, desconsiderarea adversarilor în ochii opiniei publice e un truc vechi cam de pe vremurile care au urmat scenei din Rai cu mărul…

Am fost în mijlocul lor, foarte puțini sunt AUR-iști, marea majoritate nu au treabă cu politica, îi disprețuiesc pe toți policienii.

Iar ce am înțeles eu stând de vorbă (la protestul de la Piatra Neamț) cu unii din această mulțime eterogenă are, ca primă concluzie, acest fapt: S-au săturat de restricții neexplicate coerent sau explicate anapoda, ca într-un fel de bolmojeală comunistoidă în care singurul argument este „Așa spunem noi pentru că nouă ne-a spus domnul Arafat”.

Nu au înțeles nici până acum de ce au fost piețele închise în timp ce supermarketurile multinaționalelor funcționau bine merci cu aglomeratii evidente.

Nu au înțeles cum e posibil ca autoritățile statului să spună că e normal ca paznicii de magazine să ia temperatura (triaj epidemiologic).

Nu au înțeles de ce să fie restricții de circulație de teama unor posibili exaltați care ar pune-o de petreceri noaptea. Pedepsirea și persecutarea majorității pentru o minoritate nu ține de democrație ci e atributul dictaturii.

Și, peste ce nu au înțeles, protestarii afișează și argumentează și lipsa de încredere în autorități.

Aceleași autorități care la început spuneau că masca nu face bine și acum o impun ca obligativitate.

Care tineau cu lunile asimptomaticii prin spitale…

Care sunt mână în mână cu șmecherii care se îmbogățesc în pandemie cu vânzări dubioase de materiale și substanțe, la supra-supra-pret, ineficiente.

Care au cumpărat spitale modulare care zac nefolosite, scoase la vanzare pe olx sau închise pentru că e frig prin balariile de la Letcani.

Postacii guvernanților pot arunca, cât vor, cu invective în protestatari. Dar uită un singur lucru: în România, puterea nu se câștigă ci se pierde. Mai ales când ies oamenii în stradă.

Și ies tot mai mulți!…

Daniel Vinca

Lasă un răspuns