Educație, nene! Blonda cu cățel la Vacanțe Muzicale către spectatori „Du-te, domnule, în sala de spectacole dacă te deranjează lătratul!”

„Cu cățel, cu purcel!” – de fapt doar cu câinii! – așa au considerat unii spectatori, în serile de luni și marți, că se cuvine să vină la spectacolele în aer liber din cadrul Vacanțelor Muzicale de la Piatra Neamț.

Deși este vorba de spectacole cu acces liber, este de la sine înțeles că indiferent despre ce acțiune ar fi vorba, nu e liber și la non-educație sau la deranjat pe cei din jur.

Dacă luni seara doar am constatat situația, aseară, la rugămințile spectatorilor deranjați – care i-au și apostrofat pe cei doi stăpâni am făcut și fotografii. Evident că patrupedele nu au nicio vină, dar așa le mai apucase pofta de lătrat, mai ales că stăpânii lor, aflați chiar în public, au considerat că e un moment nimerit să socializeze și ei dar și câinii.

Mai mulți spectatori le-au reproșat celor doi stăpâni larma făcută de animale. Au fost chiar câteva schimburi mai dure de replici. Dacă bărbatul posesor de câine negru a fost mai rezervat, în schimb, doamna blondă proprietară de câine alb cu pete bej s-a dovedit foarte deranjată de „tupeul” celor care voiau să audă muzica din boxe nu simgonia Ham-ham (aveau niște decibeli patrupezii!…) și pe un ton foarte arțăgos a spus că ea poate să facă ce vrea deoarece este un loc public.

„Du-te, domnule, în sala de spectacole dacă te deranjează lătratul!”, i-a replicat doamna respectivă unui bărbat care i-a spus câteva vorbe. Cu chiu cu vai, doamna blondă s-a mutat la un moment dat dintre spectatori, câțiva metri mai încolo, pe o bancă dar tot în zona aferentă spectacolului.

Sugestie: poate, totuși, cei de la Poliția Locală (sau de la alte forțe aflate în zonă) nu vor mai sta doar în zona scenei de parcă ar vrea vreun comando să răpească vreo instrumentistă și vor asigura perimetral si zona în care se află publicul. Și ar putea să le explice celor care vin cu câini la concerte simfonice că nu e OK (e tot încălcarea ordinii publice, pe lege) dar și să recupereze copilașii care aleargă și țipă chiar și prin fața scenei și să-i ducă la mămicile sau bunicile lor cărora să le explice că că spectacolul nu e loc de joacă și nici nu are funcțiunea de bonă…

D.V.

Nota Bene – Celor care țin musai să pară mai sensibili și mai în ton cu ideea de Cântarea României le reamintim că Vestea a publicat numeroase articole de promovare a Vacanțelor Muzicale și că astfel de episoade singulare (și tolerarea lor) știrbesc tocmai din efortul depus de organizatori.
Lipsa de educație a unora nu poate fi îndreptată prin pasivitate și, de aceea, spectatorii care aseară au avut reacții la adresa celor cu câini merită tot respectul.

2 thoughts on “Educație, nene! Blonda cu cățel la Vacanțe Muzicale către spectatori „Du-te, domnule, în sala de spectacole dacă te deranjează lătratul!”

  1. Felicitări celor care i-au poziție față de astfel de comportamente și redactorului pt fotografiile de la „insectar”. E și acesta un mod de conștiință civică ce ar trebui generalizat de presă pt a mai „corecta” din atitudinile țopârlănești ale multor concitadini.
    Copiii și câinii nu au nicio vină! Dacă ar fi un leu biletul la concert să vedeți ce de „melomani” ar fi în piață. Așa copiii neastâmpărați și cățeii zbenguiți își scot „pomanagii” în centru că deh…, e de bonton și pentru nesimțiți(nesimțite) să pozeze în „entelectuali”. Nu contează pentru ei că unii chiar vin acolo pentru muzică. Ar fi bine ca cei ce recunosc persoanele din imagini să le pună și numele. Asta așa… ca procesul educativ să fie făcut până la capăt.

  2. Au confundat Vacanțele Muzicale cu Zilele Comunei Piatra Neamt, crezand ca va fi acelasi balci cu mici si bere !!

Lasă un răspuns