Echipă de rareșiști, pe podiumul Festivalului național de scurmetraj pentru liceeni


Echipa Colegiului Național „Rareș” din Piatra Neamț participantă în finala Festivalului național  de scurtmetraj pentru liceeni – FILMMIC – a reușit să obțină locul al II-lea, informează conducerea Inspectoratului Școlar Județean Neamț. Elena Dumitru, Alin Ciuchi, Maria Mutu, Ana Popîrda și Laurian Marin, toți elevi în clasa a XI-a C, coordonați de profesorul Lucian Iordăchescu, au reușit să impresioneze juriul cu scurmetrajul „Portativ”.
Etapa finală a concursului, ajuns la cea de-a zecea ediție, s-a desfășurat la finele săptămânii trecute în Constanța. Jurizarea filmelor a fost făcută de profesioniști din domeniul cinematografiei, președinte de onoare fiind cunoscuta Irina Margareta Nistor. Președintele juriului a fost regizorul Toma Enache. Selecția filmelor s-a făcut ținându-se cont de originalitate, calitatea imaginii și a sunetului, dar și de scenariu și claritatea mesajului.
Filmul liceenilor pietreni arată că, indiferent de extremismul pasiunilor, povestea unește, nu desparte. Cinci tineri descoperă că au în comun plăcerea de a scrie, însă există condiții care se cer îndeplinite. Nu se poate scrie oricum, oriunde și nu trebuie pierdută din vedere esența mesajului. În final cei cinci descoperă puterea cuvântului, iar o poveste bine scrisă se materializează și devine realitate.

Alex SÎRBU

Lasă un răspuns