“Ea este finuţa mea! Hai s-o ajutăm pe ea şi pe cei 3 fraţi să aibă iar un acoperiş Le-a ars chiar camera în care locuiau şi acum dorm în coteţul porcilor!”

Fotografia de mai sus nu e regie, nu e artă! Este o imagine surprinsă (cu pielea ca de găină, probabil) de o tânăra care a trecut pe la familia finuţei ei de botez, o familie din Zăneşti, cu 4 copii, cărora duminică, 31 iulie, le-a ars singura cameră în care locuiau.

<<In prima fotografie este Nicoleta, finuta mea, care si spala o jucarie innegrita de focul ce le-a mistuit singura camera amenajata pentru locuit. Am nevoie de ajutorul vostru ca sa le putem oferi materialele necesare pentru un acoperis, soba, geamuri, usi si orice considerati potrivit in aceste situatii. Se au pe ei, patru copii si parintii lor, si niste caprite, iepurasi. Si da, zambesc toti membrii familiei Ciocoiu, sunt impreuna , uniti chiar daca dorm in fostul coteț al porcilor. Ii gasiti in com. Zanesti>>, spune Ana Andreea Sfartz, naşa de botez a copiliţei care spală la pompă o văcuţă de plus.

Fetiţa se numeşte Nicoleta, are 5 ani şi jumătate, şi mai are 2 fraţi şi o soră de 3 ani, de 7 şi respectiv 9 ani. Împreună cu mama lor au fost surprinşi de naşa Andreea când adunau din curte, câte ceva dintre resturile fumegânde ale casei. Din păcate nu a mai rămas nimic din ceea ce aveau în singura cameră locuibilă din casa pe care Monica şi David se chinuiesc de câţiva să o ridice.

Imaginile din acest articol – realizate nu de vreun fotograf profesionist ci de o naşă care a mers în vizită la familia aflată în aşa necaz – vorbesc mai bine decât mii de cuvinte. „Am strâns deja câteva bunuri, nişte hăinuţe, nişte jucării, nişte lenjerii, lucruri de minimă strictă necesitate şi mâine (N.R. – duminică) sunt cu ele la fina şi familia ei”, a mai spus Ana Andreea Sfartz.

Evident că problema majoră rămâne refacerea / amenajarea unei camera măcar, pentru ca cei 4 copii şi părinţii lor să aibă un acoperiş deasupra capului. Orice sprijin – cu materiale de construcţie, cu obiecte de mobilier, cu electrocasnice, cu orice – este mai mult decât bine venit.

Şi pentru că „Naşa Andreea” are experienţa organizării – lucrează de ani de zile ca administrator la o creşă privată din Piatra Neamţ, Redacţia Vestea vă sugerează celor care nu doriţi să rămâneţi nepăsători la această dramă, să luaţi legătura cu ea, fie pe facebook, contul Sfartz Andreea, fie la telefon 0749077971, fie cu sora ei, Elena Sfartz, telefon 0749703014.

Nicoleta, la cei 5 ani ai ei, şi-a spălat jucăria de plus, sub apa de la pompă, de funinginea din incendiu! Ar merita şansa să afle că oamenii pot fi şi buni, solidary, generoşi. Că mai există oameni-oameni!…

Daniel VINCA

 

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns