E ziua unui greu al TT! Zi-i „La mulţi ani!” lui Victor Giurescu la reper 50!

Astăzi e ziua lui Victor Giurescu, unul din actorii de bază ai trupei de la Teatrul Tineretului. Cu un chip de tânăr rebel şi un zâmbet de puşti pus pe şotii, Giurescu are totuşi în spate o carieră lungă şi solidă pe scena teatrului nemţean iar astăzi împlineşte o vârstă pe care nu o arată: 50 de ani!

„Astăzi este ziua colegului nostru, actorul Victor Giurescu. 
La mulți și frumoși ani, Victor!”, îi transmit colegii de la TT.

A jucat primele roluri pe scena Teatrului din Bârlad iar din 1997 a venit la TT şi a fost adoptat, practic, de Piatra Neamţ. „Sunt foarte mulţi actori buni în teatrele din provincie, care nu sunt văzuţi din Bucureşti. Valoarea creşte în fiecare teatru şi aici e şi rolul colectivului, a regizorilor cu care lucrezi în timp. Alături de colegii mei am avut şansa să lucrez cu regizori precum Louise Dănceanu, Alexandru Dabija, Andrei Şerban, Mihai Măniuţiu sau Felicia Dalu”, spunea Victor în urmă cu cîţiva ani, într-un interviu luat de Adevărul.

Unul din regrete e că s-a născut în această perioadă, în care cultura nu este tratată aşa cum ar trebui. Când vorbeşte despre vremurile de acum, Victor devine vehement şi brusc revoltat de nedreptăţile cotidiene: „Nu-mi place că pentru unii legea-i mumă, iar pentru alţii, ciumă“.

D.V.

 

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns