E-On şi şocurile sale electrice! Aparatură prăjită la 3 hanuri, o benzinărie şi o vulcanizare

Trei hanuri, o benzinărie, o vulcanizare şi alte câteva firme mici din zona Tupilaţi-Hanul Ancuţei au fost lovite aseară de “blestemul E-on”. Un şoc electric puternic a dus nu doar la inerenta avarie de curent electric ci, mult mai grav!, la “prăjirea” aparatelor aflate în prize dar şi a instalaţiilor electrice.

Surse neoficiale spun că cele mai mari daune ar fi la Hanul Ancuţei, dar prejudicii s-au înregistrat şi la Hanul Răzesilor (înfiinţat de actualul vice al CJ Neamţ, Ion Asaftei), Hanul Pădurarilor, Benzinăria Lukoil, unitatea Service-Vulcanizare etc. Per total, ar fi vorba de instalaţii frigotehnice avariate total, de prize şi instalaţii compromise, de alte aparate avariate.

Avaria a fost rezolvată în circa jumătate de oră, curentul electric a revenit dar respectivele defecţiuni au rămas în cârca investitorilor. De la E-On răspunsul ar fi venit sec: “Visaţi mult şi bine la despăgubiri, trebuia să aveţi voi protecţii electrice”. Pentru cei care nu ştiu, un sistem de protecţie pentru o pensiune medie trece de 20.000 de lei iar pentru un ditamai hanul costă între 30.000 lei şi 50.000 lei sau chiar mai mult.

Evident că cei de la E-On spun ce cred/vor ei. Practic şi juridic, cei care suferă daune din cauza şocurilor de curent datorate furnizorilor de electricitate se pot adresa instanţei de judecată. Practica judiciară arată că sunt şanse să fie obligat furnizorul la suportarea acestor daune, un exemplu în acest sens fiind Primăria Tarcău care, în urmă cu mai mulţi ani, după o „bucurie” asemănătoare, a deschis proces şi a şi câştigat.

D.V.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns